Strašlivé informace Českého rozhlasu na téma Trump: Taková zrůda...

24.01.2017 7:22

Dan Scavino, muž, který spravuje oficiální twitterový účet amerického prezidenta, opakovaně šířil na svém twitteru falešné zprávy. Informoval o tom web Českého rozhlasu.

Strašlivé informace Českého rozhlasu na téma Trump: Taková zrůda...
Foto: Repro foto ČT24
Popisek: Donald J. Trump při prvním projevu po zvolení prezidentem USA

Bývalý golfový caddy se k autorství prezidentských tweetů přiznal v neděli poté, co na prezidentský účet přidal příspěvek s překlepem, píše server s odvoláním na list Independent.

Dan Scavino na svém twitteru opakovaně šířil falešné zprávy, jako například video, které mělo zobrazovat syrské uprchlíky demonstrující v Německu na podporu ISIS, ve skutečnosti ale šlo o protest proti německé ultrapravicové skupině, píše web veřejnoprávního rozhlasu.

Celý text je ZDE

Scavino podle Independentu během Trumpovy prezidentské kampaně čelil nařčení z antisemitismu poté, co na Trumpův účet zveřejnil obrázek Hillary Clintonové s červenou Davidovou hvězdou s komentářem „nejvíc zkorumpovaný kandidát v historii“. Fotografie přitom pocházela z neonacistické stránky.

Scavino byl do role správce Trumpových sociálních sítí ustanoven loni. Jeho jméno se do popisku prezidentského twitteru dostalo až dva dny po Trumpově inauguraci, kdy se na účet snesla kritika kvůli překlepu v posledním příspěvku.

 


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…