Střet nad válkou. Mladý Stropnický a Martin Ondráček za jedním stolem

16.01.2023 19:14 | On-line

V Rozstřelu na serveru iDNES.cz se utkali Matěj Stropnický z iniciativy Mír a spravedlnost a Martin Ondráček z projektu Dárek pro Putina. Podle Stropnického podporou Ukrajiny a dodávkami zbraní přilévá Západ olej do ohně, Ondráček oproti tomu oponoval, že jediným možným koncem války je vítězství Ukrajiny.

Střet nad válkou. Mladý Stropnický a Martin Ondráček za jedním stolem
Foto: Repro XTV
Popisek: Bývalý předseda Zelených Matěj Stropnický

Podle Matěje Stropnického je nutné nejprve dojednat příměří a poté přestat dodávat zbraně Ukrajině. Podle něj totiž konflikt nelze vyřešit bojem. „Pokud nedojde k velké válce. Velké válce bychom rádi předešli,“ podotkl Stropnický. I z toho důvodu podle svých slov vyzývá vládu, aby začala jednat o příměří. 

Anketa

Skončí válka na Ukrajině v roce 2023?

57%
43%
hlasovalo: 17935 lidí
Dodal, že sází na to, že ruský prezident Vladimir Putin není takový šílenec a že s ním půjde jednat. Ondráček sice v Rozstřelu hovořil o tom, že s otázkou příměří souhlasí, ale je otázkou to udělat. Projekt Dárek pro Putina, který zastupuje, posílá zbraně na frontu a za jediný možný konec považuje vítězství Ukrajiny. U příměří se totiž obává, že by Rusko jen zahájilo další mobilizaci a udeřilo by na Kyjev z Běloruska.

„Kdyby se stalo normou, že útočná válka neskončí potrestáním agresora, to by byl konec civilizované Evropy,“ domnívá se. 

Stropnický však mimo jiné Ondráčkovi oponoval i v tom, kdo stojí za konfliktem. Podle Ondráčka je jasno v tom, že Rusko napadlo Ukrajinu, Stropnický však hovořil mimo jiné i o tom, že Západ Rusko provokoval.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: vef

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Jak je sama doma, neskončí to dobře.“ Holec vytáhl na Černochovou ostrou munici

14:04 „Jak je sama doma, neskončí to dobře.“ Holec vytáhl na Černochovou ostrou munici

O průzkumech veřejného mínění, ale i o ministryni obrany Janě Černochové (ODS) mluvili v pořadu Podt…