Své spoty k evropským volbám jako první představí Piráti a Česká Suverenita

17.04.2014 22:08

Ve vysílání České televize se jako první se svým spotem k evropským volbám letos představí Česká pirátská strana. Na vlnách Českého rozhlasu bude mít jako první slovo Česká Suverenita. Vyplývá to z výsledků losování v obou veřejnoprávních médiích, které získala ČTK. Vysílání volebních příspěvků stran začne 7. května a skončí o dva týdny později, dva dny před zahájením voleb v Česku.

Své spoty k evropským volbám jako první představí Piráti a Česká Suverenita
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ovládání od televize

Jako poslední se v televizi předvede 21. května Strana svobodných občanů, v rozhlasovém éteru bude poslední slovo patřit Hnutí sociálně slabých.

Televize bude spoty vysílat na kanálech ČT1, ČT2 a ČT24. Na prvním programu České televize začne vysílání v první den ve 14:20 a poté v 16:20, na druhém programu v 17:30 a zpravodajský kanál je bude vysílat od 23:33. Pouze v jeho případě se čas vysílání v následujících dnech nezmění, ovšem s výjimkou posledního dne.

Na rozhlasových vlnách budou strany ke slyšení nejdříve na stanici Vltava. První budou odvysílány před šestou hodinou ranní. Až týž den večer budou slyšet také na stanicích Radiožurnál, Dvojka a ve vysílání regionálních studií.

Strany mají ze zákona ve vysílání Českého rozhlasu před volbami vyhrazeno bezplatně celkem 14 hodin vysílacího času. Stejný prostor mají také ve vysílání České televize. Spoty nicméně podle expertů nepatří mezi sledované programy a lidé se podle nich příliš neřídí při svém rozhodování, koho volit.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jno, čtk

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

4:44 Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

TÝDEN V MÉDIÍCH Za hodně brutální znásilnění vnímání politiky se dá brát vyjádření Heleny Langšádlov…