Svět směřuje do p*dele... Strach z voleb v USA: Je to prý velmi jednoduché

24.02.2020 7:11

Někdejší brněnský radní a aktivista Matěj Hollan tvrdí, že se současným prezidentem Spojených států Donaldem Trumpem „jde svět do pr*ele“. Bez Trumpa tam nepůjde. Takhle jednoduché to podle Hollana je. Rozčiluje ho proto, když se opoziční demokraté hádají mezi sebou a nedokážou se sjednotit za jediným kandidátem, který by Trumpa porazil, ať už je to výrazně levicový senátor Bernie Sanders, nebo miliardář Michael Bloomberg.

Svět směřuje do p*dele... Strach z voleb v USA: Je to prý velmi jednoduché
Foto: Repro Youtube
Popisek: Americký prezident Donald Trump hovoří ke Kongresu

Matěj Hollan se zlobí na občany Spojených států, že se nedokážou sjednotit proti Donaldu Trumpovi. Ti, kteří ho kritizují, nejsou schopni najít shodu na jediném protikandidátovi, který by Trumpa porazil. To je podle Hollana chyba.

Anketa

Pro koho byste hlasovali, kdybyste byli Američané?

hlasovalo: 7557 lidí

„Tohle ale nemůže vést k cíli. Máme tady třeba takovou změnu klimatu. VŠICHNI kandidáti demokratů jsou lepší než Trump. Všichni chtějí zásadně snížit emise. Všichni chtějí Pařížskou dohodu. Stojíme na rozcestí. S prezidentem USA popírajícím změnu klimatu směřuje svět do prd*le. S prezidentem USA, který tvrdí opak, ne. Tak jednoduché to je,“ věří Hollan, který svůj názor vyjádřil na sociální síti Facebook.

Pokud stávající prezident Donald Trump obhájí svůj mandát, Hollan prý jednou bude dětem vyprávět, že se nepodařilo zastavit klimatickou změnu, protože se Američané v roce 2020 zachovali nezodpovědně a zvolili špatného prezidenta.

„To je hrozně nezodpovědné. Předpokládejme, že vítězem primárek bude jeden z výše jmenovaných (třeba ale ne, tohle je modelová situace). Ten druhý mu bude, doufám, dělat potencionálního viceprezidenta. Pokud by tu byla skutečně touha změnit směřování Ameriky i světa, nebyl by zde prostor pro váhání. Ale bojím se, že bude, protože doopravdy je ta liberálnější a ekologičtější část elektorátu tak fragmentovaná, že se neshodne vůbec na ničem a daleko větší nepřítel než Trump je Lidová Fronta Judeje,“ uzavřel Hollan.

Zprávy z USA ukazují, že v Nevadě s takřka 47 procenty hlasů vyhrál osmasedmdesátiletý senátor Sanders a zatím se jeví jako demokratický favorit. Není bez zajímavosti, že Michael Bloomberg je jen o rok mladší.

Matěj Hollan se bojí o svět

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

autor: mp

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:
Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…