TOP 09 ani ODS nechtějí do současné pražské koalice

23.10.2015 11:53

TOP 09 v žádném případě nevstoupí do současné pražské koalice, řekl dnes novinářům místopředseda strany Miroslav Kalousek. ODS se pak nechce účastnit vůbec žádné vlády ve městě, uvedl její předseda Petr Fiala. Obě strany jsou ale připraveny jednat o dalším vývoji v Praze, kde v noci skončili čtyři z jedenácti radních.

TOP 09 ani ODS nechtějí do současné pražské koalice
Foto: Hans Štembera
Popisek: Na mimořádné schůzi zastupitelstva svolané opoziční ODS a TOP 09 se nepodařilo primátorku Adrianu Krnáčovou odvolat. Nebyl schválen ani program schůze, takže se nekonala

Zastupitelé hlavního města na nočním jednání z funkce odvolali náměstka primátorky Matěje Stropnického (SZ) a radní Michala Haška (ANO), Hanu Novákovou a Irenu Ropkovou (obě ČSSD). Pro jejich odvolání přitom hlasovali i někteří členové koalice.

Fiala si prý nepamatuje podobnou situaci v Česku, kde by si vládní koalice navzájem odvolávala své radní. "Jenom to ukazuje na to, na co poukazujeme od začátku. Praha je řízena chaoticky, primátorka Krnáčová to vůbec nezvládá," řekl dnes novinářům ve Sněmovně. "Já mohu jenom jasně říct, že se žádné vlády v Praze účastnit nebudeme," dodal.

"My v žádném případě do této koalice vstupovat nehodláme," nechal se pak slyšet Kalousek, podle kterého se ukazuje naprostá neschopnost a nepevnost pražské koalice. Pokud se skutečně rozpadne, je podle něj TOP 09 ochotna "od nuly" vyjednávat o možných řešeních situace. K jednání je připravena i ODS.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Nedávejte mi ta slova do úst“. Nerudová na debatě v obrátkách. Pak líčila přínosy války

21:04 „Nedávejte mi ta slova do úst“. Nerudová na debatě v obrátkách. Pak líčila přínosy války

Falšování dějin, lži a jednoduché mozky. V Aby bylo jasno se podívali, jak probíhala jedna z EU Deba…