TOP 09 nebude součástí koalice ve Středočeském kraji

13.10.2016 12:39

TOP 09 se rozhodla, že ve středních Čechách nebude ve čtyřkoalici s ANO, STAN a ODS. Vadí jí rozšíření původního tříčlenného uspořádání o ODS a nominace Jaroslavy Jermanové (ANO) na hejtmanku. Novinářům to po dnešním jednání ve Sněmovně řekl lídr TOP 09 Petr Tiso. TOP 09 je podle něj připravena na roli konstruktivní opozice. Ostatní strany dál vyjednávají.

TOP 09 nebude součástí koalice ve Středočeském kraji
Foto: Hans Štembera
Popisek: Zahájení horké fáze kampaně TOP 09 pro krajské a senátní volby. TOP 09 představila témata kampaně a billboardy, které ji budou doprovázet

„Paní Jermanová byla za ODS v zastupitelstvu kraje v době pana hejtmana (Petra) Bendla (ODS), takže jako hejtmanka nepředstavuje v našich očích ten kýžený symbol změny v kraji,“ uvedl Tiso. TOP 09 podle něj vadí i to, že byla porušena dohodnutá exkluzivita jednání mezi ANO, STAN a TOP 09.

ANO, STAN, TOP 09 a ODS by měly v pětašedesátičlenném zastupitelstvu 46 křesel, bez TOP 09 jich bude o pět méně. ANO má v zastupitelstvu 16 mandátů a STAN o jeden méně. ČSSD získala 11 křesel, ODS deset, komunisté osm a TOP 09 pět.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…