Také bych nechtěl jmenovat premiéra na vozíku, podpořil Zemana Klaus

17.11.2013 21:39

Bývalý prezident Václav Klaus se zastal svého nástupce Miloše Zemana poté, co prezident uvedl, že nechce jmenovat premiéra na vozíku, protože to považuje za nedůstojné. Klaus ho však chápe, také by ho prý netěšilo sedět při tom na vozíku.

Také bych nechtěl jmenovat premiéra na vozíku, podpořil Zemana Klaus
Foto: Hans Štembera
Popisek: Exprezident Václav Klaus se baví s jedním ze svých odpůrců

"Jako celoživotní sportovec jsem se vždycky bránil předvést, že se mi něco stalo, já jsem xkrát kulhal po zraněních a tvářil jsem se, že mi nic není, vydržel jsem těch deset metrů ujít a nekulhat," uvedl pro TV Barrandov Václav Klaus.

"Takže mě by netěšilo jet na vozíku, to vám říkám naprosto férově, a není to žádná urážka vozíčkářů, jak to někteří lidé chtějí tímhle způsobem obracet," dodal při rozhovoru na Národní třídě, kde si připomněl výročí sametové revoluce.

Původ problému sahá do 11. listopadu, kdy Miloš Zeman na rádiu Impuls mluvil o tom, kdy pověří Bohuslava Sobotky sestavením vlády. "Pouze ho upozorním, že pokud bych ho jmenoval premiérem, tak bude muset počkat, protože to je poněkud důstojnější záležitost, kterou nemohu řešit z invalidního vozíku," oznámil tu prezident.

"Výrok implikuje, že člověk na invalidním vozíku má nižší důstojnost než člověk, který na invalidním vozíku není. I přesto, že vnímáme kontext, v jaké souvislosti tato slova z úst pana prezidenta zazněla, NRZP ČR považuje tento výrok za nevhodný vzhledem k tomu, že jej pronesla hlava státu, a za urážlivý vůči lidem se zdravotním postižením," požadoval poté omluvu od prezidenta předseda Národní rady zdravotně postižených Václav Krása.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…