Takto se získával soukromý detektiv pro Nagyovou. Přes prostředníka

03.11.2013 21:19

Internetový deník Insider se rozhodl podívat se pod pokličku domlouvání soukromé agentury pro Janu Nagyovou. Nejprve se do všeho zapletl Bohumil Zajíček, tehdejší ředitel bezpečnostního odboru státní firmy ČD Telematika, který si posléze myslel, že státu hrozí nebezpečí.

Takto se získával soukromý detektiv pro Nagyovou. Přes prostředníka
Foto: Hans Štembera
Popisek: Takto Janu Nagyovou v červnu 2013 předváděli policisté

Bohumil Zajíček se totiž na začátku letošního roku obával, že jeho společnosti s většinovou účastí státu hrozí nebezpečí. Dříve působil ve Vojenském zpravodajství, a tak věděl, na koho se obrátit. Kontaktoval několik známých a zjišťoval kontakty na soukromé bezpečnostní agentury. Jeho jméno se pak dostalo do protokolu policie v souvislosti s kauzou Jany Nagyové.

Zajíček pak zajistil pro Nagyovou agenturu na sledování vládních úředníků a stálo ho to místo ve zmíněné firmě. „Každá státní firma je v obrovském tlaku - v mých očích - lumpů, kteří chtějí zhatit její činnost," vysvětluje v rozhovoru. Proto měl v telefonu několik kontaktů na soukromá očka.

Sehrál pak roli prostředníka – je totiž doteď blízkým přítelem bývalého kolegy z rozvědky Jana Pohůnka, který je v celé kauze obviněný. Ten mu totiž kdysi pomohl sehnat potřebné kontakty – požádal tak o „protislužbu“. „Potkávali jsme se kolem Vánoc a podobně," říká Zajíček. „Taková parta čestných lidí se neopouští," dodává.

„Pan Pohůnek byl důstojník speciální služby a myslím si, že každý, koho taková služba osloví, by měl pomoci," vysvětluje bývalý plukovník, proč mu pomohl. „Považoval jsem za správné pomoci státu.“

„Pan Pohůnek byl pro mě garancí, že je vše v pořádku. Výsledky sledování viděl a určitě by se rozhodl správně, kdyby tam bylo něco závadného," říká, i když vyšetřovatelé konstatovali, že šlo o nezákonný postup.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zapomeňte, nebudeme se o tom bavit.“ Mrazivá dohra covidu. Žaloba do Haagu a pak...

15:58 „Zapomeňte, nebudeme se o tom bavit.“ Mrazivá dohra covidu. Žaloba do Haagu a pak...

Co říkají lidé o vakcinaci? Jedná se o zločiny na lidskosti? Kdo vyvolal covid? Kdo z toho udělal ce…