Takže, paní Merkelová, tady jsou čísla. A líbit se vám nebudou

19.01.2016 17:21

Obliba kancléřky Angely Merkelové u německé veřejnosti dál klesá. Podle nejnovějšího politického barometru veřejnoprávní německé televize ARD ji v její azylové politice podporuje jen necelých 40 procent obyvatel. V pořadu Názory a argumenty Českého rozhlasu Plus to uvedl komentátor Richard Seeman.

Takže, paní Merkelová, tady jsou čísla. A líbit se vám nebudou
Foto: Hans Štembera
Popisek: Angela Merkelová

V celkovém hodnocení německých politiků klesla její obliba až na čtvrté místo. Populárnější než kancléřka jsou tak ministr financí Wolfgang Schäuble, sociálně demokratický ministr zahraničí Frank-Walter Steinmeier i náměstek poslanecké frakce její strany Wolfgang Bosbach.

Celý text je ZDE.

Na základě posledních informací o násilných akcích přijatých uprchlíků je 70 procent dotázaných přesvědčeno, že nyní v Německu roste kriminalita.

A dva měsíce před třemi zemskými volbami prudce poklesla oproti předchozímu měsíci politická podpora Merkelové strany CDU ze 41 procent na pouhých 34. Všechny ostatní strany posílily, nejvíce pravicová Alternativa pro Německo.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…