Teče krev: Hudeček končí v TOP 09. A předák Prahy Vávra také

15.10.2014 10:39

Neshody mezi dosavadním primátorem hlavního města Prahy Tomášem Hudečkem a předsedou pražské buňky TOP 09 Jiřím Vávrou dovedly oba pány k rezignaci na členství ve straně. Informovala o tom Česká televize. Předsednictvo strany rezignaci přijalo.

Teče krev: Hudeček končí v TOP 09. A předák Prahy Vávra také
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomáš Hudeček a Jiří Vávra

Dlouhodobé neshody mezi pražským primátorem Tomášem Hudečkem a šéfem pražské buňky TOP 09 Jiřím Vávrou vygradovaly na počátku tohoto týdne. Vávra označil Hudečka za hlavního viníka volebního neúspěchu TOP 09 v Praze, načež Hudeček kontroval tím, že na základě tvrzení bulvárního deníku Blesk o „pařbě" Vávry s vlivným podnikatelem napojeným na ODS Tomášem Hrdličkou, vyzval Vávru k rezignaci. Hrozil, že pokud tak dotyčný neučiní, strana ho sama vyloučí.

Podle zjištění Echo24.cz  se spory mezi Hudečkem a Vávrou nezamlouvaly mnohým členům TOP 09, kteří volební prohru strany s hnutím ANO v Praze přisuzují právě vnitrostranickým sporům mezi výše zmíněnými „kohouty". Hádky mezi dvěma významnými představiteli TOP 09 prý navíc poškozují stranu při vyjednávání o budoucí podobě vedení města, což prý mimo jiné vede k tomu, že uvnitř TOP 09 sílí hlasy, že by strana raději měla přenechat křeslo budoucího primátora Prahy sociální demokracii a pokusit se tak vyšachovat ANO z povolební volenky.

Tomáš Hudeček i Jiří Vávra se podle všeho rozhodli z nastalé situace vyvodit důsledky a na členství ve straně podali rezignaci, kterou následně předsednictvo TOP 09 přijalo. Zároveň pověřilo předsedu strany Karla Schwarzenberga svoláním mimořádného sněmu krajské organizace v Praze. Do vyjednávacího týmu, který jedná o vytvoření koalice v Praze, byli donominováni místopředseda TOP 09 Marek Ženíšek a viceprimátoři Václav Novotný a Jiří Nouza.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luš

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

21:33 „Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

Ruským tankům nazývaným „blyatmobiles“ nebo „želví tanky“ či „bitevní stodoly“ se dostává pozornosti…