Téměř polovina lidí je nespokojena se vším. Nečasem, Klausem, situací

12.03.2012 22:06

Důvěra lidí v politickou situaci a její instituce je mizivá. Potvrdil to poslední průzkum agentury STEM.

Téměř polovina lidí je nespokojena se vším. Nečasem, Klausem, situací
Foto: Hans Štembera
Popisek: Demonstrace studentstva proti Dobešovým reformám

"Spokojenost s politickou situací se pohybuje od počátku loňského roku stále velmi nízko, v rozmezí 10-15 procent. Vláda i český parlament pracovaly v uplynulém měsíci „dobře“ podle pětiny lidí, prezident zhruba podle poloviny občanů. Trvají zásadní rozdíly v názorech pravice a levice, zejména v hodnocení politické situace a práce vlády a parlamentu. Skoro polovina lidí (44 %) je nespokojena „se vším“ – situací, vládou, parlamentem i prezidentem," uvedli výzkumníci ve své zprávě.

Celá zpráva ZDE

S politickou situací je spokojeno jen 14 procent dotázaných. Krajně nespokojeno je pak 47 respondentů, spíše nespokojeno pak dalších 39 procent dotázaných. 



"Silně kriticky je veřejností v současnosti hodnocena i práce nejvyšších politických institucí. Prezident pracoval v uplynulém měsíci dobře podle zhruba poloviny lidí, parlament a vláda podle pětiny osob," uvedla dále agentura STEM.

Metodologie:

Citované výsledky pocházejí z výzkumu STEM provedeného na reprezentativním souboru obyvatel České republiky starších 18 let, který se uskutečnil ve dnech 22. února – 3. března 2012. Respondenti byli vybíráni metodou kvótního výběru. Na otázky odpovídal soubor 1096 respondentů.
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ann

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Takže je to pravda. Studentská pečeť už opravdu stojí tolik

14:47 Takže je to pravda. Studentská pečeť už opravdu stojí tolik

Studentská pečeť za 104,90? Je to pravda. Tolik už stojí čokoláda, která ještě loni byla pod stovku.…