Těžkooděnci, psi, vrtulníky... z poklidného německého města se stalo kvůli přistěhovalcům bojiště

29.05.2017 7:32

Často velmi rozvětvené rodiny z oblasti Blízkého východu drží pohromadě. Předevčírem tuto ryze pozitivní charakteristiku ukázaly dva libanonské rodinné klany v německém městě Mülheim an der Ruhr. Policii trvalo tři hodiny, než se jí podařilo rozvášněné členy obou rodin od sebe dostat.

Těžkooděnci, psi, vrtulníky... z poklidného německého města se stalo kvůli přistěhovalcům bojiště
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Ilegální tábor zvaný "džungle" opouštějí jeho obyvatelé

Obyvatelé stosedmdesátitisícového města Mülheim an der Ruhr si včera pozdě večer museli připadat jako v akčním filmu. Když se mnozí z nich chystali ulehnout ke spánku, rozehrála se před jejich okny scéna jako vystřižená z amerických „akčňáků“. V centru města, ve čtvrti Dickswall, se dostalo do rozmíšky několik mladých lidí libanonského původu. Zjitřené emoce způsobily, že od slov se přešlo k činům a do vzniklých násilností se nakonec zapojilo 80 členů dvou libanonských klanů.

První policejní hlídka se dostavila na místo incidentu kolem desáté hodiny večerní a v tu chvíli mohli místní příznivci amerických stříleček vypnout televizi a místo toho si otevřit okno. Přímo před jejich očima začala rozsáhlá policejní akce, kterou město nepamatuje. Zásahu se účastnila celá stovka těžkooděnců a policistů, kteří s sebou měli i psy. Nad místem navíc kroužilo několik vrtulníků a celá čtvrť musela být uzavřena.

Původní video bylo ke shlédnutí zde, majitel však později zrušil veřejný přístup a ke shlédnutí je zapotřebí získat oprávnění.

Anketa

Kam má Česko směřovat v rámci EU?

hlasovalo: 15829 lidí

Jak uvedl podle deníku Bild policejní vyšetřovatel, vše rozpoutala slovní hádka mezi dvěma mladými lidmi. Emoce ovšem neochladly ani poté, co přijeli na místo strážci zákona udělat pořádek. „Účastníci rvačky se chovali velmi nesmlouvavě a na zasahující policisty házeli kameny, láhve i vajíčka,“ uvedl šokovaný vyšetřovatel s tím, že zásah trval celkem asi tři hodiny a vše skončilo hodinu po půlnoci.

Ačkoli se do rvačky zapojilo osmdesát libanonských přistěhovalců, v poutech skončili nakonec jen čtyři muži ve věku mezi osmnácti až třiadvaceti lety. Několik lidi utrpělo převážně lehká zranění a nikdo nemusel být odvezen do nemocniční péče. Přesto se jednalo bezesporu o nejmasivnější policejní akci, kterou město v posledních dekádách pamatuje. Mülheim an der Ruhr přitom patří mezi příkladná multikulturní města.

Podle informací zdejších úřadů tvoří cizinci přes čtrnáct procent populace. Jiné zdroje uvádějí, že obyvatelstvo s „neněmeckými“ kořeny tvoří dokonce dvacet procent. V každém případě tvoří větší část přistěhovalců Syřané (40 %) a Iráčané (20 %). Do města každoročně přicházelo několik stovek uprchlíků, ale v posledních dvou letech se jejich počet prudce zvýšil. Zatímco na konci roku 2014 evidovaly místní úřady 1370 uprchlíků, v prosinci 2016 to bylo již 4000 lidí.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…