To je na blití, co bylo v ČT... Docent vstal ze židle kvůli Zemanovi, pomyslel i na Havla s Topolánkem

16.11.2017 12:24

Vysokoškolský pedagog a publicista se v textu pro server Literárky.cz rozepsal o prezidentské kandidatuře Mirka Topolánka, ale také o počinech České televize namířených proti Miloši Zemanovi. V neděli večer si pustil televizi a prý tam viděl něco tak odporného, s čím se už dlouho nesetkal.

To je na blití, co bylo v ČT... Docent vstal ze židle kvůli Zemanovi, pomyslel i na Havla s Topolánkem
Foto: Daniela Černá
Popisek: Prezident Miloš Zeman na setkání s občany v Lipníku nad Bečvou v Olomouckém kraji

Radim Valenčík uvítal kandidaturu Mirka Topolánka na post prezidenta. Konečně prý kandiduje někdo, kdo by mohl být blízký lidem, kteří nemají v lásce Zemana, ale přitom odmítají volit „vítače uprchlíků“, kteří poklonkují před „globální světovou mocí“. Topolánek jako premiér prý už ukázal, že se umí této „globální moci“ postavit.

„Topolánek má zkušenost z přímého kontaktu se současnou globální mocí – a nepodlehl jí. ‚Vítačctví‘ je typický atribut slouhů a poskoků současné globální moci. Všichni hlavní protizemanovští kandidáti patří mezi typické slouhy této moci. Snad jen Kulhánek nebo Hannig jsou výjimkou, ale ti moc šancí na zvolení nemají. Topolánek ano,“ napsal Valenčík.   

Mirek Topolánek

  • BPP
  • Kandidát na prezidenta v roce 2018
  • mimo zastupitelskou funkci

Zdá se navíc, že Topolánek není po chuti liberálním elitám a začínají proti němu brojit. Pokud budou takhle pokračovat, může to s Topolánkem dopadnout jako s Babišem. Tak dlouho na něj útočili, až vyhrál sněmovní volby. Totéž se může stát i Topolánkovi.   

Babiš se prý Topolánka až tolik bát nemusí. Teď se sice zdá, že nesestaví vládu, ale politické strany se zaleknou předčasných voleb a nakonec se s Babišem nějak domluví. Babiš většinu poslanců získá, věří Valenčík.    

To, čemu však skoro nemohl uvěřit, prý uviděl v neděli večer v pořadu ČT 168 hodin. „Něco tak odporného jsem už dlouho neviděl. Z autorů pořadu přímo tekla žluč, když hovořili o zdravotních problémech Zemana, aby ho aspoň takto difamovali, když už to jinak nejde a nefunguje. Ukázkový hyenismus – a za naše peníze! To je současná ‚veřejnoprávnost‘? Ptám se, proč Zemana tak nenávidí. To přece není a nemůže být jen o politice. Ti lidí ho nenávidí místo sebe. Do vytváření jeho obrazu promítají své selhání, svůj pocit odpornosti ze slouhovství a poskokovství zlu současné globální moci. Oni v Zemanovi nenávidí sebe, ztrátu svých lidských kvalit, své identity, svého existenciálního zakotvení,“ vyjádřil svůj názor Valenčík.

Celý text naleznete zde.

Ačkoli Valenčík nikdy neměl v lásce Václava Havla, jak sám říká, prý by nikdy Havlovi neudělal to, co dělá Česká televize Zemanovi. Václav Havel měl také velké zdravotní problémy, ale Valenčíka by ani nenapadlo rozmazávat tyto zdravotní problémy tak, jak to činí veřejnoprávní televize v případě Miloše Zemana. Za takové chování si ČT zalouží plivnout do tváře.

„ČT předvedla svoji veřejnoprávnost. Já to považuji nejen za ubohost, ale i za projekci vlastního selhání těch, kteří slouží současné globální moci v mediálním mainstreamu. A je mně smutno z těch, kteří to nevidí. Lze Zemana nemít rád a ti, co umí nenávidět, ho mohou i nenávidět. To je ještě normální. Ale zaujatost, jaká byla předvedena, a jak se autoři pořadu přímo ROCHNILI při spekulacích o Zemanově zdraví, z toho mně bylo na blití,“ konstatoval.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…