To je na kulku do hlavy. Černochová poradila francouzským tajným službám

15.11.2015 10:42

Poslankyně Jana Černochová se na sociální síti Facebook vyjádřila k masakru v Paříži. Upozornila ovšem, že nechce sklouznout k emocionálním vyjádřením. Čtenáři prý mají čekat věcnost. A začíná pěkně zostra. Francouzské tajné služby opakovaně selhaly v boji s teroristy, takže nastal čas na to, aby si tamní důstojníci přiložili pistoli k hlavě.

To je na kulku do hlavy. Černochová poradila francouzským tajným službám
Foto: archiv
Popisek: Jana Černochová

„Fakt teď není čas na intelektuálně plačtivé řeči, takže jdu rovnou k věci: Francie vždy měla poměrně slušnou zpravodajskou službu, ostatně i my, Čechoslováci, jsme jim se získáním dobrého jména v minulém století dost pomohli, resp. pomáhali jsme si vzájemně. Asi nejznámější zpravodajskou službou frantíků je DGSI, která vždy chtěla být obdobou známější britské MI5. Bohužel nikdy jí nebyla a po tom, co předvádí, asi nikdy nebude. Tři takto fatální selhání zpravodajských služeb v jednom roce? To je na poslední náboj v komoře pro důstojníka,“ píše Černochová.

Poukazuje na masakr v redakci Charlie Hebdo, masakru ve vlaku v létě zabránili Američané na dovolené – tedy nikoli francouzské tajné služby – a teď koordinovaný útok na několika místech v hlavním městě.  Jedno selhání se dá pochopit, ale hned tři ve stejném roce? To už podle dámy z Poslanecké sněmovny zavání. Otázkou podle ní je, zda má tato selhání na svědomí jeden ředitel, nebo v průběhu roku došlo k výměně.

Poslankyně ale zároveň zdůrazňuje, že tím ani v nejmenším nezpochybňuje práci francouzských řadových policistů. Ti prý odvádějí kus práce a Černochová jim vyjadřuje obdiv. „Mají moji velikou úctu!“ říká.

Poslankyně doslova napsala:

Omlouvám se, že to, co se stalo v Paris, logicky analyzuji i odborně, nejenom lidsky. Příspěvků plných emocí tady máte dlouhý seznam od jiných a sorry, fakt teď není čas na intelektuálně plačtivé řeči, takže jdu rovnou k věci: Francie vždy měla poměrně slušnou zpravodajskou službu, ostatně i my, Čechoslováci, jsme jim se získáním dobrého jména v minulém století dost pomohli, resp. pomáhali jsme si vzájemně. Asi nejznámější zpravodajskou službou frantíků je DGSI, která vždy chtěla být obdobou známější britské MI5. Bohužel nikdy jí nebyla a po tom, co předvádí, asi nikdy nebude. Tři takto fatální selhání zpravodajských služeb v jednom roce? To je na poslední náboj v komoře pro důstojníka... Začátek roku: krveprolití v redakci Charlie Hedbo, srpen: krveprolití ve francouzském vlaku zabránili NE francouzské zpravodajské služby nebo francouzská policie, ALE amíci, kteří zrovna „náhodou“ jeli ve stejném vlaku na dovču (jo, veliká náhoda, ale účelně zabránili dalším obětem na životech, takže nehodnotím a nepátrám...), listopad: na šesti místech teroristé v Paris zmasakrují více než 140 lidí a nikdo z DGSI o tom nemá tuchy?

Omlouvám se, ale tohle není normální, jednou se každým zpravodajcům něco nepovede, protože to jsou „jenom“ lidé, ale 3x v jednom roce a takto fatálně??? Neschopnost, nebo už záměr? Nikdy se to asi nedozvím, ale chtěla bych mimochodem vědět, jestli má šéf DGSI ve své kanceláři někde významně vytesáno heslo Francouzské revoluce, které je zároveň i životním a filozofickým postojem pro hodně lidí: „liberté, egalité, fraternité“... Pak bych to selhání možná i pochopila, ale díky svému zaměření asi nikdy neodpustila... Ani nevím, jestli je celý rok šéf francouzských zpravodajců stejný, nebo ho mění po každém průšvihu jako my? ALE v závěru: Tímto statusem vůbec nezpochybňuji práci francouzských policistů, naopak, ti zvádají svoji práci na jedničku a velice profesionálně a mají moji velikou úctu!?

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

bezpečnost EU

Z čeho jste nabyl dojmu, že EU zvládá řešit otázku bezpečnosti? Máte pocit, že si dokázala dobře poradit s migrační krizí, a že je připravena na tu další?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vyoral natřel ODS. Co vyvedli u památníku, už bylo moc

16:10 Vyoral natřel ODS. Co vyvedli u památníku, už bylo moc

PÁTEČNÍ ZÚČTOVÁNÍ TOMÁŠE VYORALA – „Outfit soudružky Černochové, jakkoliv nevhodný pro danou chvíli,…