To je ubohé. Sever zděšen tím, jak někdo „zapojil" do kampaně bezdomovce

09.10.2014 7:15

Tahle hnusárna je nejen předvolební podraz, ale také ukázka celospolečenského stavu. To jsou reakce na využití bezdomovce v antikampani v Chomutově. Zástupci severočeských neziskových organizací ale upozorňují i na to, že z daného muže nelze jenom dělat chudáčka.

To je ubohé. Sever zděšen tím, jak někdo „zapojil" do kampaně bezdomovce
Foto: Facebook Nový sever
Popisek: V Chomutově někdo v rámci antikampaně zaplatil bezdomovci, aby na zádech nosil reklamu „Nový Sever - Nic víc než banda kreténů"

O bezdomovci, který na sobě v Chomutově nosí cedulku „Nový Sever – Nic víc než banda kreténů“, informovaly ParlamentníListy.cz včera. Vlna kritiky na politické adepty, kteří se tak snaží očernit konkurenční hnutí, se rozproudila nejen v diskuzi pod článkem. K věci se na náš popud vyjádřily i neziskové organizace, které v regionu působí.

„Tato situace podle mě vystihuje hloubku morální krize materialistické společnosti. Moc je nástroj k získání peněz, a to je hlavní hodnota materialisty. Účel pak světí prostředky - z jejich pohledu,“ byla první reakce Blahoslava Číčela z Diakonie ČCE - Střediska sociální pomoci v Mostě. „Zneužívat kohokoliv k volební kampani je ubohé. Je jedno, zda se jedná o bezdomovce, sociálně slabé, seniory či děti. Pokud někdo snižuje důstojnost druhého člověka k vlastnímu prospěchu, patří na společenské dno,“ přidal se v téměř shodné notě Karel Komárek, ředitel společnosti K srdci klíč, o. p. s., který v letošních volbách mimochodem kandiduje na primátora v Mostě.

Nekoukejme jen na toho, kdo ponoukal

Oba představitelé neziskových organizací, kteří se s lidmi bez přístřeší běžně setkávají, však ale připomínají i druhou stránku mince. Totiž fakt, že daný muž, který se k věci propůjčil, nese rovněž svůj díl odpovědnosti za své jednání. „Co se týče pána, který byl ochoten se stát chodícím předvolebním poutačem, předpokládám, že ví, co dělá a proč to dělá. K tomu těžko něco dodám,“ uvedl Bohuslav Číčel. „Zmíněného pána neznám a nevím, do jaké míry je svéprávný. Pokud však je plně svéprávný, nese svůj díl odpovědnosti za tento čin i on,“ souhlasí rovněž Karel Komárek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lucie Bartoš

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ani Hitler si to nedovolil. Ochranný artefakt naší země vyvezen do Německa. Katolík drtí Pavla. V neděli akce

18:35 Ani Hitler si to nedovolil. Ochranný artefakt naší země vyvezen do Německa. Katolík drtí Pavla. V neděli akce

„Pokud ten pán neví, co se stalo 15. března 1939, tak je otázka, jestli je pro výkon funkce preziden…