To je zase veselo: Foldyna v ČT vypráskal umělce a mluvil o Babišovi. A dnes padají silná slova

14.04.2016 8:24

Poté, co se poslanec Jaroslav Foldyna (ČSSD) opřel v pořadu Interview ČT24 do umělců kritizujících prezidenta Miloše Zemana, snesla se sprška kritiky i na jeho osobu.

To je zase veselo: Foldyna v ČT vypráskal umělce a mluvil o Babišovi. A dnes padají silná slova
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jaroslav Foldyna

Anketa

Který evropský národ máte nejraději? (Hlasování od 14.4.2016)

52%
1%
2%
32%
1%
2%
0%
hlasovalo: 9725 lidí

„Ta slečna nebo ta zpěvačka s klepoucím se hlasem něco četla z lístečku, nebyla schopna to ani pořádně přečíst,“ rýpe Foldyna do Lenky Dusilové, jež zkritizovala hlavu státu při předávání Cen Anděl. „Já jsem přesvědčen, že to bylo velice, velice zajímavé a emotivní, ale určitě si slečna mohla dát tu práci, že si to nacvičila a věděla by aspoň, o čem mluví,“ podotýká Foldyna s tím, že to, co se stalo, považuje za nehoráznost. Podle něj se Dusilová předvedla jako žákyně zvláštní školy. 

„Já vůbec neupírám možnost každému, hercům, umělcům, ať si tady protestují, ať nám říkají svá poselství, mnohdy mají třeba i pravdu, ale tohle bylo tedy, to bylo velice trapné. Myslím, že se asi herci a umělci nudí,“ podotkl ještě Foldyna. 

Dusilové se následně na serveru SvobodnéFórum.cz zastal Michael Kubesa ve svém otevřeném dopisu. „Pane Foldyno, vy a vaše galerka umíte jen urážet,“ napsal. Za galerku považuje kancléře Vratislava Mynáře, předsedu SPO Jana Velebu a mluvčího Hradu Jiřího Ovčáčka. 

„Ta trapná slečna se jmenuje Lenka Dusilová a je opravdu velmi nejistá a nerada mluví, zvláště pak před četným publikem. Našla si však nezaměnitelný způsob, jak s lidmi komunikovat. Krásně zpívá a její tvorba patří již desetiletí do zlatého fondu české kultury, šíří dobré jméno České republiky po celém světě. A nejen to, především je to báječný, otevřený, přemýšlivý a hlavně nepovyšující se člověk. Předpokládám, že jediné, co ji mohlo vést k veřejnému proslovu, bylo čiré zoufalství z toho, kam ta vaše (pro mne překvapivě mocná) galérka naši zemi vede,“ napsal Kubesa s tím, že celá „galérka“, do níž podle něj Foldyna též patří, dokáže nabídnout jen povýšenecké okřikování, zákulisní intriky a rádoby poučené hlupáctví.

„Když už se někdy objevíte v kultivovanějším zahraničí, tak svou nafoukaností a mizernou angličtinou naděláte jen ‚dz proublemz‘ a ostudu,“ rýpl do Foldyny.

„Přeji téhle zemi více a více Lenek Dusilových a méně a méně Velebů, Zemanů, Foldynů…“ uzavřel svůj text Kubesa.

Původní text ZDE.

Foldynu dnes zkritizoval také bývalý předseda ČSSD Jiří Paroubek, jen v jiné otázce. Foldyna se totiž podle něj zapojil do hrátek Miloše Zemana s Andrejem Babišem s kopací merunou jménem ČSSD. Paroubek konstatuje, že podle Foldyny prý nestojí za to znepřátelit si Babiše, když se ČSSD přidá k těm, kdo ve Sněmovně budou hlasovat pro „lex Babiš“. 

„Zeman si prostě hraje své hry k posílení Babiše před krajskými a sněmovními volbami a využívá k tomu pár prosťáčků v poslaneckém klubu ČSSD, kteří jeho majestátu vždy přeochotně vyhoví. Sobotkovo rozhodnutí čelit Babišovu střetu zájmů je velmi správné,“ podotkl Paroubek a zároveň se vyjádřil k Foldynovým slovům, že za Paroubkova předsedování se rozhazovaly nejvíce peníze ve straně. „Čerpání běžných výdajů za mého předsednictví ČSSD se dělo v rámci rozpočtu strany schváleného příslušnými stranickými orgány. A pro rozpočty ČSSD na volební kampaň platí v zásadě totéž. A pokud bylo nějaké vybočení, jistě je detailně objasní Jaroslav Tvrdík,“ obhajuje se Paroubek. Foldynovo vystoupení na Rádiu Impuls vnímá jako vyhovění Zemanovi prostřednictvím Babišova marketingového zázemí. 

Původní text ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

Důchodová reforma

Tvrdíte, o důchodové reformě jednáte i s laickou veřejností. Jak? Kde? Jsem si ničeho takového nevšiml. A myslíte, že má smysl schvalovat něco, na čem se aspoň z větší části neshodnete s opozicí? K čemu reforma, kterou jiná vláda zase zruší, což už se stalo? Nebylo třeba chybou, že jste s opozicí ne...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vyoral natřel ODS. Co vyvedli u památníku, už bylo moc

16:10 Vyoral natřel ODS. Co vyvedli u památníku, už bylo moc

PÁTEČNÍ ZÚČTOVÁNÍ TOMÁŠE VYORALA – „Outfit soudružky Černochové, jakkoliv nevhodný pro danou chvíli,…