To se necháte terorizovat jedním člověkem, mladým Stropnickým? Adriana Krnáčová vytáhla do útoku

24.08.2015 7:40

Situace v hlavním městě Praze rozhodně není procházkou růžovým sadem. O tom, zda vydrží koalice a primátorka Adriana Krnáčová (ANO) zůstane u moci, rozhodnou dnešní jednání. Podle Krnáčové drží Prahu v šachu jediný člověk – Matěj Stropnický. Ona sama se k odchodu nechystá.

To se necháte terorizovat jedním člověkem, mladým Stropnickým? Adriana Krnáčová vytáhla do útoku
Foto: Hans Štembera
Popisek: Primátorka Prahy Adriana Krnáčová

I přestože sázkové kanceláře vypsaly kurzy na to, že Krnáčová do října ve vedení Prahy končí, ona sama se domnívá, že Trojkoalice odvolá do začátku září Matěje Stropnického z funkce náměstka. Uvedl to server Aktuálně.cz. K odvolání Stropnického Trojkoalici vyzvaly ANO a ČSSD.

„Pevně věřím, že si Trojkoalice uvědomí, že situace není snadná – a to ani pro nás jako pro jejich koaliční partnery. Z klubů ANO a ČSSD už několikrát zaznělo, že očekáváme řešení této krajně neuspokojivé situace, ale oni to asi nechtěli slyšet. Zatím jsme jim ale neříkali: Vyměňte ho. Tak teď to slyšeli na rovinu,“ uvedla Krnáčová.

Krnáčová se do sporu se Stropnickým dostala kvůli pražským stavebním předpisům a strategickému a metropolitnímu plánu. Spor pak vyhrotila Krnáčová, která radě předložila své stavební předpisy, což Stropnického rozlítilo. Podle jeho slov jde Krnáčová na ruku developerům. Ona zase tvrdí, že Stropnický má konflikt jako svou pracovní metodu, čímž se sám netají.  

„Teď budeme čekat, s čím Trojkoalice přijde, a pak se k tomu postavíme. Myslím, že by byla škoda, kdyby Nezávislí a KDU-ČSL jako součásti Trojkoalice hodili flintu do žita a nechali se terorizovat jedním člověkem,“ dodala Krnáčová. Spekulace o dalších možných koalicích v případě odchodu Trojkoalice rozebírat nechtěla. Uvedla však, že si neumí představit, že by lidé s DNA pana Kalouska (TOP 09 – pozn. red.) měli v Praze vytvářet s ANO nějakou koalici. „Ale zase jak se říká: v politice je všechno možné, že?“ uzavřela.

Původní text ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…