To soudí lidé o USA. Důkaz. Temná hra vlády. Holec odhaluje

07.04.2022 8:02 | Ze sítí

Podle Petra Holce česká vláda ignoruje, že si lidé začínají myslet, že se o Ukrajince stará více než o ně. A zaujala ho myšlenka Vlastimila Tlustého, že hysterie ohledně války, symbolizovaná neustálými prohlášeními „Jsme ve válce“, je vyvolávána záměrně, aby se na ekonomické potíže zapomnělo a ODS se chlubí, že zastavila populisty. „Já si říkám, jak dlouho si ODS chce s tímhle vystačit,“ upozornil ve svém pořadu Petra Fialu, že už vládne a od voleb už uplynula nějaká doba. Také odhalil, proč už vláda nemůže rýpat do Babiše za Čapí hnízdo.

To soudí lidé o USA. Důkaz. Temná hra vlády. Holec odhaluje
Foto: Facebook
Popisek: Joe Biden, Petr Fiala

Anketa

Který z jmenovaných šéfů vlád je nejlepší?

1%
0%
3%
95%
hlasovalo: 57071 lidí
Holec si například všímal, že v průzkumu firmy Gallup International Association nadprůměrný počet Čechů viní ze situace předcházející válce na Ukrajině Spojené státy. „Jinými slovy, nadprůměrný počet Čechů vnímá negativně roli USA v celé té rusko-ukrajinské záležitosti. Ne že by snad vinili USA z té války, ale z toho, jakou roli Amerika sehrála v těch předchozích letech,“ upozornil. Celkově si dle průzkumu 41 % občanů EU myslí, že USA destabilizují svět. O opaku je přesvědčeno 38 % občanů zemí EU.

Jako varovná pro vládu také viděl slova muže, který čekal ve frontě na potravinovou pomoc a říkal: „Co se stalo na Ukrajině, to je tragédie, ale abychom na to dopláceli my v Česku?“ Dle Holce to totiž znamená, že lidé vnímají uprchlickou krizi jako něco, co ohrožuje jejich životy. „A mají pocit, že se česká vláda stará o trochu víc o ukrajinské uprchlíky než o vlastní občany.“ Upozornil i na slova bývalého ministra Vlastimila Tlustého, který si začíná myslet, že hysterie okolo války (tedy prohlášení, že jsme ve válce) je vyvolávána záměrně, aby odpoutala pozornost od ekonomických problémů.

Konstatoval, že se vláda chlubí pomocí Ukrajině. Ale už se jí dle Holce přestává dařit skrývat, že Češi začínají mít pocit, že Ukrajinci jsou možná teď důležitější než oni sami. A že už tak chatrná logická konstrukce, že pomocí Ukrajincům se pomáhá i Čechům, se začíná rozpadat.

A co dělá ODS? Chlubí se tím, jak zabránila ve vládnutí „populistům“. „Já si říkám, jak dlouho si ODS chce s tímhle vystačit. Kdyby mi to chodilo poštou, tak si to budu rámovat a věšet na zdi,“ komentoval Holec a dodal, že podobné materiály chrlí ODS i další od voleb. Položil jízlivou otázku, zda si vláda uvědomuje, že volby již skončily, že už vládne.

Naopak očekává, že ekonomické problémy budou hlavním tématem komunálních voleb v září a také prezidentské kampaně.

Komentoval také dodávku těžkých zbraní na Ukrajinu a podotkl, že dnes je kuriózní situace, kdy se státy předhánějí v chlubení, co poslali, zatímco dříve se zbraně posílaly inkognito. „V tomhletom asi máme primát, protože tank je útočná zbraň,“ konstatoval a doplnil, že NATO na dodávku těžkých zbraní reagovalo, že nediktuje zemím, co mají poslat, že to je jejich svobodná volba. Jinými slovy, ani NATO se k dodávkám tanků nehlásí.

Ke komunálním volbám se dostal i později, když upozornil, že ODS si pro pražské volby vybrala jako lídra Bohuslava Svobodu. Holec uznal, že Svoboda je politicky zkušený, jako doktor má svou prestiž, i když ve Sněmovně prý už kvůli věku chytá „klimbací móresy“ Karla Schwarzenberga. Ale to není to hlavní, na co se Holec zaměřil.

„Teď, když si trojkoalice SPOLU vybrala jako volebního lídra Bohuslava Svobodu, tak trestní oznámení od této chvíle je znakem cti pro politiky. Já doufám, že už od nich neuslyším nic o trestním stíhání, případně soudu Andreje Babiše nebo dalších politiků, protože víte, že i Bohuslav Svoboda je trestně stíhaný. Nedávno byl vydán Sněmovnou, aby ho mohla policie trestně stíhat za problémy na magistrátu ještě z minulé éry, kdy byl i primátorem. Třeba to skončí tím, že bude absolutně očištěn, jako u ostatních politiků, ale teď je trestně stíhaný. Tak já doufám, že už od této vlády neuslyším nic, žádné invektivy na někoho, že je náhodou trestně stíhaný,“ pravil.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: kas

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

bezpečnost EU

Z čeho jste nabyl dojmu, že EU zvládá řešit otázku bezpečnosti? Máte pocit, že si dokázala dobře poradit s migrační krizí, a že je připravena na tu další?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vyoral natřel ODS. Co vyvedli u památníku, už bylo moc

16:10 Vyoral natřel ODS. Co vyvedli u památníku, už bylo moc

PÁTEČNÍ ZÚČTOVÁNÍ TOMÁŠE VYORALA – „Outfit soudružky Černochové, jakkoliv nevhodný pro danou chvíli,…