O toto všechno přijdou poslanci, když se rozpustí sněmovna

16.08.2013 6:57

Poslanecká sněmovna zahájí schůzi, na které bude hlasovat o svém rozpuštění. Ačkoli o datu definitivního rozpuštění rozhodne prezident Miloš Zeman, poslanci už znají lhůty, které jim začnou běžet na odevzdání aut, poslaneckých bytů nebo kanceláří. Některé věci ztratí nepříjemně rychle, píše server Aktuálně.cz.

O toto všechno přijdou poslanci, když se rozpustí sněmovna
Foto: Hans Štembera
Popisek: Do sněmovny se na galerii pro veřejnost přišlo podívat nezvykle mnoho lidí

Prakticky okamžitě přijdou poslanci o e-mailovou schránku, poslanecký průkaz musí odevzdat do pěti dnů a o nárok na poslaneckou ubytovnu prý přijdou do dvou týdnů.

Předseda klubu KSČM Pavel Kováčik už letos v červnu, kdy se o rozpuštění začalo uvažovat, upozorňoval, že "vyvstává spousta otázek, nad kterými se nikdo nezamýšlel". Například kdo bude proplácet faktury, které budou do sněmovny nadále chodit, nebo zda poroste penále za nezaplacené účty.

Petr Gazdík, šéf poslanců TOP 09 a STAN, se přidal s tím, že jde o praktické problémy s vyklízením kanceláří. Kancelář sněmovny proto stanovila pro členy dolní komory jasné lhůty.

Auto, průkaz, poslanecký pas... I o to poslanci přijdou

Podle informací serveru Aktuálně.cz poslanci, kteří mají k dispozici služební auta, je musí odevzdat do pěti dnů od zániku mandátu, tedy data, ke kterému prezident sněmovnu rozpustí. "Automobil, pokud užíváte k výkonu funkce (užívání vozidla končí dnem zániku mandátu), předejte nejpozději do 5 dnů od zániku mandátu oddělení autodopravy, a to s příslušnými doklady od vozidla," píše se prý v dopise, který obdrží všichni poslanci.

Do pěti dnů musí také každý člen dolní komory odevzdat poslanecký průkaz, diplomatický pas i parkovací kartu. Přístup do své e-mailové schránky ztratí prý prakticky okamžitě.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČT má k nezávislosti daleko asi jako na Mars... Čeští politici pozorně sledují, co se stane na Slovensku

20:21 ČT má k nezávislosti daleko asi jako na Mars... Čeští politici pozorně sledují, co se stane na Slovensku

Podpoří změny ve slovenských veřejnoprávních médiích objektivitu a vyváženost, anebo povedou k ohrož…