Tomáš Zdechovský oceněn za boj proti norskému Barnevernetu

05.12.2016 12:07

Europoslanec za KDU-ČSL Tomáš Zdechovský se dočkal ocenění za vytrvalou a neohroženou práci v oblasti boje za práva rodin, které se staly oběťmi státních systémů péče o děti v EU a Norsku. Předal mu ji Severský výbor pro lidská práva ve Švédsku při příležitosti oslav 20 let od založení.

Tomáš Zdechovský oceněn za boj proti norskému Barnevernetu
Foto: red
Popisek: Europoslanec Tomáš Zdechovský

„Pan Zdechovský získal ocenění předně za veřejné upozorňování na porušování lidských práv norskou sociální službou Barnevernet v Norsku. Dokázal otevřít téma zneužívání moci Barnevernetem na úrovni Evropského parlamentu a významně pomohl i při jednáních Rady Evropy,“ vysvětluje udělení diplomu předsedkyně Severského výboru pro lidská práva Ruby Harrold-Claesson ze Švédska. Dodala, že Zdechovský také pomohl v mnoha konkrétních případech rodin v Norsku. „A snaží se propojit ke spolupráci různě pomáhající organizace,“ poznamenala.

Zdechovský následně poznamenal, že si ocenění od mezinárodní nevládní organizace obrovsky váží. „Stojí za ním až tisíce hodin systematické práce, setkávání s politiky, experty, jednání na výborech, pročítání spisů, účasti na různých mezinárodních demonstracích, konferencích i rozhovory s rodinami,“ podotkl europoslanec.

Společně se Zdechovským byla oceněna například také slovenská zástupkyně u Evropského soudu pro lidská práva Marica Pirošíková či bývalý britský poslanec John Hemming. Ceny byly předány na stockholmské radnici.

Tomáš Zdechovský

  • KDU-ČSL
  • Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • europoslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…