Totální válka. Jiří Zimola píše: Schyluje se k apokalypse. V ČSSD jde o všechno

22.05.2017 13:44

ČSSD hraje o všechno, spíše se ale schyluje k apokalypse. Takto nejčerstvěji okomentoval dění v sociální demokracii jihočeský exhejtman Jiří Zimola. Sobotkovo vedení strany ho totiž vyškrtlo z kandidátky, proti čemuž se ČSSD na jihu Čech okamžitě vzbouřila.

Totální válka. Jiří Zimola píše: Schyluje se k apokalypse. V ČSSD jde o všechno
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Zimola ve sněmovně

Kandidátka sociálních demokratů na jihu Čech je před totálním zhroucením. Stalo se tak poté, co vedení strany v Lidovém domě v pátek rozhodlo, že její významný člen a nyní bývalý hejtman Jiří Zimola nesmí kandidovat do Sněmovny.

Zimola, který ve svém kraji třikrát po sobě vyhrál místní volby a řadil se dlouhodobě k nejpopulárnějším hejtmanům, se chtěl o přízeň voličů ucházet z posledního místa. Sobotkovo vedení strany ho ale v pátek vyškrtlo.

Proti tomu se ihned postavil jihočeský krajský výkonný výbor ČSSD. Jeho čelní představitelé nyní pro PL otevřeně mluví dokonce o možnosti, že založí novou stranu, nebo že celá kandidátka naprosto padne (více ZDE).

Situaci nově okomentoval i ten, o koho se v celém sporu jedná, Jiří Zimola. Sociální demokracie podle něho hraje o všechno, nicméně to zatím vypadá spíše na apokalypsu.

„Když jsem vystoupil 10. března na sjezdu ČSSD se svým projevem, říkal jsem, že nechci být rebel bez odpovědnosti, a proto jsem několikrát nabízel ruku ke spolupráci a mlčel jsem, když mne předseda veřejně označoval za loutku, škodiče a rozeštvávače. Respektoval jsem většinovou vůli delegátů, když zvolili předsedou Bohuslava Sobotku, a byl rozhodnutý veřejně neprezentovat své oponentní prostoje,“ popisuje exhejtman na svém facebookovém profilu.

V ten samý den dle jeho slov vypukla mediální štvanice za účelem Zimolovy absolutní diskreditace. „Skončil jsem jako hejtman pouze na základě nepodložených obvinění, a to i z řad vlastních spolustraníků z vedení partaje. To, co se nyní děje, je výsledkem nevyslyšených volání po sebereflexi a vnitřním dialogu v rámci ČSSD. Jsem loajální ke straně, které jsem za mnoho vděčný, ale ČSSD teď hraje o všechno. Zatím se ale schyluje k apokalypse,“ dodává Jiří Zimola.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radim Panenka

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…