Tuna trusu! Švédsko bojuje s koronavirem po svém

01.05.2020 8:40

Ve Švédsku přišli s kuriózním nápadem, jak odradit tisíce mladých lidí, aby šli v době pandemie na každoroční oslavy v městském parku v centru švédského Lundu. Univerzitní město se rozhodlo park pohnojit tunou slepičího trusu, uvádí Aktuálně.cz.

Tuna trusu! Švédsko bojuje s koronavirem po svém
Foto: wikipedia
Popisek: Švédská vlajka.

Anketa

Věříte, že Kreml vyslal agenta, který měl odpravit starostu Prahy 6 Koláře?

hlasovalo: 36987 lidí
Lund se obává, aby se z oslav takzvané Valpuržiny noci, která je v Česku známá jako filipojakubská, nestalo nové ohnisko šíření koronaviru ve Švédsku. „Máme tak příležitost pohnojit trávník v parku, a tím, že to bude poměrně dost páchnout, snad i odradit lidi, aby seděli v parku a pili pivo,“ sdělil listu Sydsveskan předseda městského výboru pro životní prostředí Gustav Lundblad.

„Sedět během Valpuržiny noci v parku, který páchne po slepičincích… nebude příjemná záležitost,“ věří starosta Philip Sandberg, že si mladí účast na oslavách hodně rozmyslí. Podle něj se hnojením parku zabijí dvě mouchy. Kromě toho, že to odradí mladé, aby se v něm zdržovali, „budeme mít v létě opravdu krásný městský park“.

Pro jistotu budou na park, který bude oficiálně uzavřený a vstup do něj budou blokovat zábrany, dohlížet i policisté s bezpilotními letouny.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

RNDr. Alexandr Vondra byl položen dotaz

dezinformace

Dobrý den, tvrdíte, že dezinformace existují. Můžete definovat tento pojem, protože to zatím nikdo v ČR neudělal, ale hlavně, že tato vláda pořád mluví o tom, jak se tu šíří a jak s nimi bude bojovat. A výsledek je takový, že jak sám říkáte, se tu řada lidí bojí pak narovinu říci to, co si myslí

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mrazivé: Fico tušil, co se stane

17:46 Mrazivé: Fico tušil, co se stane

Jen čekám, kdy se tato frustrace přetaví ve vraždu. Toto řekl Robert Fico o voličích Progresivního S…