U Zemana je veselo, slaví i štáb a dcera

12.01.2013 15:08

Nedaleko Pražského hradu se dnes sešel volební tým prezidentského kandidáta Miloše Zemana, aby tu sledoval výsledky prvního volebního kola. V budově mezi Loretou a Hradčanským náměstím nechyběla ani Zemanova dcera Kateřina. Na jejího otce tu čekaly kromě nejbližších spolupracovníků také tři desítky novinářů. Zeman by měl dorazit před 16:00.

U Zemana je veselo, slaví i štáb a dcera
Foto: Hans Štembera
Popisek: Kandidát na prezidenta Miloš Zeman se svou dcerou odevzdali hlasy v prezidentských volbách

Před mikrofony, televizní kamery a objektivy fotoaparátů předstoupila zatím jen trojice členů volebního týmu. Děkovali voličům. Rozhodli prý podle vlastní vůle a nenechali se odradit médii. Vysokou účastí také jasně ukázali, že lidé, kteří jsou vysokou politikou znechuceni, přišli rozhodovat o osudu státu, míní člen týmu a zástupce české pobočky společnosti Lukoil Martin Nejedlý.

Na dotazy kolem financování kampaně nechtěl odpovídat. "Nedělejme volební kampaň, zůstaňme u výsledků," řekl Nejedlý. Ubezpečoval, že tok peněz je transparentní a veškeré podrobnosti tým zveřejní v případě Zemanova postupu do druhého kola voleb.

Miloš Zeman si svůj volební štáb zřídil v restaurací, která se nachází pod jeho kanceláří. V miniaturním prostoru se tísnilo několik desítek novinářů. K dispozici měli tři malé kavárenské stolky, na které si počítače mohlo položit jen pár z nich. Ostatní měli laptopy na kolenou a diktafony či mikrofony na zemi. "Dobrých lidí se hodně vejde," žertoval Nejedlý. Volební tým se prý dnes chtěl cítit v prostorách kanceláře nad restaurací, kde Zemanovu prezidentskou kampaň dělal, komfortně.

Miloš Zeman by měl podle své mluvčí Hany Burianové dorazit před 16:00. Chce v kanceláři v horním patře budovy sledovat výsledky prvního kola. Mezi novináře prý přijde a vyjádří se až poté, co bude jasné, jak Češi a Češky hlasovali.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav, čtk

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Macronův sen o míru během olympiády. Hoffman tuší, proč nevyjde

17:01 Macronův sen o míru během olympiády. Hoffman tuší, proč nevyjde

POHLED IVANA HOFFMANA Sprnová olympiáda v Paříži se Emmanuelu Macronovi zdá vhodnou příležitostí, ab…