U mě skončil. Pocit, jako když poznáš dceru v péčku... Jarek Nohavica převzal z rukou Putina medaili. A v Česku se spustil znovu řev

04.11.2018 17:40

Český písničkář Jarek Nohavica převzal z rukou ruského prezidenta Vladimira Putina ruské státní vyznamenání za rozvoj česko-ruských vztahů a slovy polské verze časopisu Newsweek hrozí, že se zpěvák stane dalším z řady „užitečných Putinových idiotů“. Do Nohavici se však pustili i čeští novináři.

U mě skončil. Pocit, jako když poznáš dceru v péčku... Jarek Nohavica převzal z rukou Putina medaili. A v Česku se spustil znovu řev
Foto: 4press.cz
Popisek: Jaromír Nohavica

Když se v Polsku doslechli o tom, že by „jejich“ oblíbený písničkář Jarek Nohavica mohl dostat cenu od ruského prezidenta Vladimira Putina, posmutněli. Polská verze časopisu Newsweek napsala, že se Jarek Nohavica může stát „užitečným idiotem“ Vladimira Putina. Poláci také napsali, že Putinovy zájmy na Západě už dnes prosazují český prezident Zeman a jeho předchůdce Václav Klaus.

Anketa

Vadí vám, že Jarek Nohavica osobně přijal medaili od Putina?

6%
94%
hlasovalo: 25734 lidí

Jaromír Nohavica si nakonec vyznamenání z rukou Vladimira Putina skutečně převzal. Informovala o tom ruská agentura TASS.

Nejedna česká osobnost za to Nohavicovi pořádně vyčinila. Ozval se novinář Respektu Ondřej Kundra. „Umění od politiky oddělovat nejde, protože morálka je jen jedna. Dnes Jaromír Nohavica přebral ocenění od muže, který v Rusku vytvořil atmosféru, kdy vraždy politických oponentů a novinářů jsou na denním pořádku,“ napsal publicista. Ve stejném duchu se vyjádřili také novinář Filip Rožánek nebo ředitel Organizace pro pomoc uprchlíkům Martin Rozumek. „To je bída a hrozná fotka, pro mě Nohavica skončil,“ napsal Rozumek.

Nemlčeli ani politici či bývalí politici. „U té fotky mám pocity. Asi takové, když někdo načapá ženu se sousedem Jirkou nebo pozná dceru v péčku,“ konstatoval na sociální síti Twitter expremiér za ODS Mirek Topolánek.

Komunista Jiří Dolejš doplnil, že před časem inklinoval Nohavica k SPD Tomia Okamury, ale teď už se orientuje jinam.

Nohavicu zkritizoval i komentátor serveru Aktuálně.cz Martin Fendrych. Publicista je přesvědčen, že jde vlastně o ocenění za spolupráci s komunistickou Státní bezpečností v Československu před rokem 1989.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ekonomka Švihlíková: Takhle zadlužené USA ještě nebyly. Řešení? Jedno z nich je válka…

16:30 Ekonomka Švihlíková: Takhle zadlužené USA ještě nebyly. Řešení? Jedno z nich je válka…

Ekonomka Ilona Švihlíková pronesla šokující informace o americké ekonomice, která pomalu spěje ke ka…