Události ČT sleduje více lidí než loni. Nova ale stále vede

26.06.2012 22:58

Hlavní zpravodajskou relaci ČT Události sleduje více lidí než v loňském roce. Zároveň však oproti prvnímu vysílání „nového“ pořadu diváci ubyly o statisíce. Nejsledovanější zpravodajství je dál na TV Nova.

Události ČT sleduje více lidí než loni. Nova ale stále vede
Foto: Hans Štembera
Popisek: Generální ředitel ČT Petr Dvořák

Oproti loňskému roku sleduje Události ČT o 109 tisíc diváků více, tedy v průměru 630 tisíc diváků starších 15 let. Není to však jen pozitivní zpráva, zároveň totiž sledovanost od spuštění nové podoby klesá. První vysílání sledovalo totiž přes milion lidí, což je o statisíce více než nyní.

Od dubna vysílají Události v nové podobě a v delším čase. Věnují se také více domácímu zpravodajství. "Průměrný počet zpravodajských příspěvků se od začátku vysílání nových Událostí zvýšil z průměrných třinácti domácích zpráv v roce 2011 na dvacet dva zpráv," doplnila pro Aktuálně.cz mluvčí Michaela Fričová.

Na Události se nyní dívá více diváků středoškolsky a vysokoškolsky vzdělaných, podle mluvčí jich přibylo asi čtyři procenta. Nejsledovanější jsou však i nadále Televizní noviny na TV Nova. Ty za duben a květen nasbíraly průměrně 1,8 milionu diváků. Zprávy na Prima Family sledovalo 850 tisíc lidí.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Proč jste to dovolili? Kdo pro to hlasoval? Wilders burcoval v Budapešti

20:15 Proč jste to dovolili? Kdo pro to hlasoval? Wilders burcoval v Budapešti

„Dnes čelíme dvěma velkým existenčním hrozbám; woke kultuře a imigraci,“ řekl na konzervativní konfe…