Udělali bychom to v každé době, řekl k vyvěšení červených trenýrek na Hradě Týc ze Ztohoven

09.06.2017 21:06

Proč pověsil červené trenýrky místo prezidentské standardy na Pražský hrad, uvedl jeden z trojice mužů, kteří se na činu před dvěma lety podíleli, Roman Týc ze skupiny Ztohoven. V rozhovoru pro Seznam Zprávy řekl i to, že je připraven, že za tento čin půjde do vězení.

Udělali bychom to v každé době, řekl k vyvěšení červených trenýrek na Hradě Týc ze Ztohoven
Foto: Hans Štembera
Popisek: Brána na 1. nádvoří Pražského hradu

„Udělali bychom to v každé době. To nebyla primárně kritika přímo cílená na Miloše Zemana, ale kritika nějakého postmonarchistického formátu instituce, o které si myslíme, že je přežitá. Jsem vlastně rád, že ten úřad dnes reprezentuje Miloš Zeman a to takovým nešikovným způsobem, že se stal společensko-politickým katalyzátorem urychlení vývoje společnosti,“ řekl Týc, jehož činem se soudy od září 2015 zabývají s otázkou, zda šlo o výtržnost, poškození cizí věci či krádež.

Otázkou také je, zda tři muži, kteří se na střechu Hradu dostali jako kominíci, mají být potrestáni pokutou, podmínkou nebo vězením.

Týc je podle svých slov na případné vězení připraven. „Nikdy nedohlížej důsledky svých činů, protože nikdy bychom nic neudělali,“ řekl následně jedno z hesel skupiny Ztohoven. Nedomnívá se však to, že by státní symbol hanobili. „Nemyslím si, že to je hanobení. My jsme pracovali v rovině symbolů. Ta vlajka je nosič toho symbolu. Těch vlajek už po roce 1989 bylo vyrobeno už přes 60 a je to vlastně spotřební materiál. Je to látka, která je potištěná nějakou technologií sítotisku,“ řekl.

A nebáli se, že budou zastřeleni? „Bylo to jednou z eventualit,“ řekl. „Zoufalí lidé dělají zoufalé věci,“ dodal. O další akci, kterou by skupina nyní dělala, však hovořit chtěl. „Do skupiny vstoupili dva elitní hackeři, najednou do té skupiny začali vnášet nové myšlenky, nový pohled,“ podotkl. 

Závěrem se vyjádřil k financování Ztohoven, kdy podle něj se na něm podílejí členové skupiny. 

Původní text ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…