Ukázka absolutního bordelu, naštval se Paroubek. Podává trestní oznámení na Drábka

09.09.2013 21:48

Předseda NS-LEV 21 Jiří Paroubek se už definitivně rozzlobil na výplatu sociálních dávek a exministra práce a sociálních věcí Jaromíra Drábka. Po zjištění, že systém výplaty byl výrazně předražený, se Paroubek rozhodl podat na Drábka trestní oznámení.

Ukázka absolutního bordelu, naštval se Paroubek. Podává trestní oznámení na Drábka
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Paroubek

Nejvyšší kontrolní úřad totiž během pondělí zveřejnil výsledky šetření, podle něhož ministerstvo práce a sociálních věcí zaplatilo za systém výplat dávek 1,5 miliard korun více, než kolik tvrdilo. Exministr Jaromír Drábek přitom stále opakoval částku „jen“ půl miliardy.

"Je to ukázka absolutního bordelu, jaký ve státní správě napáchala Nečasova vláda, která v tomto směru plně navázala na vládu Topolánkovu. Pokud si takto někdo představuje odpovědnou správu státu, tak by se měl raději odstěhovat někam do Afriky," píše Jiří Paroubek ve svém tiskovém prohlášení.

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

Proto dal svému právnímu zástupci podnět pro zpracování trestního oznámení na exministra Drábka. "Podobné do očí bijící kauzy musejí být prošetřeny a musí být vyvozena odpovědnost pro konkrétní politiky," míní Paroubek.

"Nejhorší na celé věci je, že daň za předražené a nepromyšlené změny platí svými přesčasy a sníženými platy státní úředníci a pozdní výplatou sociálních dávek i sociálně slabí občané. Je to důkaz toho, jak dosavadním pravicovým vládám záleželo, tedy spíše nezáleželo na lidech," dodává.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…