Umělci útočí na ČT: Jak to, že diváci nemohou naladit naše pořady

02.09.2013 14:35

Česká televize s velkou slávou spustila dva nové kanály. Na prvním místě jde o kanál pro děti a následně program zabývající se současným uměním. Lidé si však namnoze stěžují, že ho nenaladí. A režiséři mají strach, že přijdou o diváky. Obracejí se proto na vedení České televize, aby situaci vyřešilo. Informuje o tom server iDnes.cz.

Umělci útočí na ČT: Jak to, že diváci nemohou naladit naše pořady
Foto: hns
Popisek: Televize s monoskopem

„Televize oficiálně deklarovala, že způsob šíření Déčka a Art pokryje 82,5 procenta obyvatelstva. Část diváků o tom však pochybuje na základě vlastních zkušeností, které si vyměňují v internetových fórech. V anketě iDNES.cz většina čtenářů uvedla, že novinky si zatím nedokázala naladit. Kromě síly signálu může být problém i v přenastavení antén,“ píše server. Ředitel programu ČT Milan Fridrich poznamenal, že jde o experimentální vysílání, jehož výsledky se budou teprve vyhodnocovat.

Za současného vedení ČT se mnoho změnilo k lepšímu

Režiséři by však byli rádi, kdyby se tyto problémy podařilo vyřešit co nejrychleji. Svědčí o tom dopis, který zaslala předsedkyně Asociace režisérů a scénáristů Ljuba Václavová předsedovi Rady ČT Milanu Uhdemu. Bojí se totiž ztráty diváků.

Zároveň však zdůrazňuje, že si nepřeje, aby bylo jejího dopisu jakkoli zneužito. Stávající vedení ČT je podle Václavové prvním, které jedná s autory a mnoho se změnilo k lepšímu. "Nedovedu si představit ze strany pana ředitele Dvořáka, který si postavil dětský kanál jako výstavní skříň, že by v tom byl nějaký špatný úmysl. Nejspíš selhalo něco organizačně," doplnila.

Faktem také je, že žádný z kanálů nemá stoprocentní porytí, ale ředitel Dvořák by podle dostupných informací rád dosáhl 95 procent. ČT si proto bude vyhodnocovat údaje, jak je tomu dnes. Rada pro rozhlasové a televizní vysílání se současnými problémy zabývat nebude. Souvisí totiž s technickými problémy a nikoli s obsahem vysílání.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…