Uprchlý Krejčíř přežil pokus o atentát. Bylo to prý účtování gangů

24.07.2013 16:07

Český podnikatel Radovan Krejčíř v Jihoafrické republice údajně unikl pokusu o vraždu. Před jeho kanceláří v Johannesburgu se ho někdo pokusil zastřelit pomocí dálkově ovládané zbraně ve chvíli, kdy parkoval auto. S odvoláním na informace od samotného Krejčíře, které zveřejnila redaktorka serveru Eye Wittness News, to ve středu uvedl jihoafrický zpravodajský server News24.com. Policie případ vyšetřuje.

Uprchlý Krejčíř přežil pokus o atentát. Bylo to prý účtování gangů
Foto: geoafrica.com
Popisek: Uprchlý zločinec Radovan Krejčíř, který se skryl v Jihoafrické republice

"Když jsem vystupoval z auta, tak se z vedlejšího vozu ozval velmi hlasitý zvuk... Pak přišla střelba," řekl Krejčíř pro Eye Wittness News. Podle něj byla dvanáctihlavňová dálkově ovládaná zbraň umístěna za zadní registrační značkou červeného Volkswagenu Polo a vyšly z ní asi dvě desítky střel. Krejčíře žádná z nich nezasáhla.

News24 napsal, že střelba může souviset s vyřizováním účtů mezi zločineckými gangy.

Krejčíř stanul před soudem v JAR. V Česku ho teprve čeká

Krejčíř přijel do Jihoafrické republiky v roce 2007 na falešný pas ze Seychel. Loni byl v Česku nepravomocně odsouzen k 11 letům vězení za více než půlmiliardový daňový únik, Johannesburg ale zatím nerozhodl o jeho vydání. Příští jednání o extradici se má konat 5. srpna. Podnikatel by chtěl v africké zemi zůstat, a proto zde požádal o politický azyl.

V JAR stanul Krejčíř před soudem kvůli údajnému pojistnému podvodu a účasti na ozbrojené loupeži. Úřady ale obvinění v obou případech stáhly.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe, čtk

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Němci – naši nejbližší přátelé.“ Festival v Plzni vzbudil vášně

4:44 „Němci – naši nejbližší přátelé.“ Festival v Plzni vzbudil vášně

Necelý týden před oslavami osvobození se v Plzni uskutečnily česko-německé, respektive bavorské dny …