Úspěch společnosti Kapsch při zavádění digitálního systému GSM-R na železničních tratích

11.12.2015 12:12

Náměstek ministra dopravy Milan Feranec ocenil kvalitu a dodržování termínů. Správa železniční dopravní cesty zavedla digitální rádiový systém GSM-R na tratích Praha – Králův Dvůr, Praha – Benešov a Praha – Lysá nad Labem a na objízdné trase 1. tranzitního železničního koridoru v traťovém úseku Kolín – Havlíčkův Brod – Křižanov – Brno.

Úspěch společnosti Kapsch při zavádění digitálního systému GSM-R na železničních tratích
Foto: Kapsch
Popisek: Kapsch

Slavnostního ukončení obou staveb, které významně přispějí k bezpečnosti železniční dopravy, se zúčastnil také první náměstek ministra dopravy Milan Feranec. Projekt pokrývání klíčových českých tratí technologií GSM-R ocenil jako jeden z nejlepších v dopravní oblasti při čerpání evropských dotací. Chválil především dodržování realizačních termínů, kvalitu a minimální reklamace. Kromě Kapsche se na pracích podíleli jako subdodavatelé i ČD Telematika nebo AŽD. 
 
„Výstavba sítě GSM-R je klíčová zejména z provozních důvodů, v konečném důsledku však její přínosy pocítí i cestující. Díky ní totiž dojde nejen ke zjednodušení, ale také ke zrychlení železničního provozu, a to zejména mezinárodního,“ prohlásil generální ředitel SŽDC Pavel Surý. 
 
GSM-R (Global System for Mobile Communications – Railway) je mezinárodní standard bezdrátové komunikace určený pro železniční aplikace. Projekty pokryly zmíněné tratě signálem GSM-R v kvalitě, která odpovídá mezinárodnímu standardu EIRENE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: spa

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ani Hitler si to nedovolil. Ochranný artefakt naší země vyvezen do Německa. Katolík drtí Pavla. V neděli akce

18:35 Ani Hitler si to nedovolil. Ochranný artefakt naší země vyvezen do Německa. Katolík drtí Pavla. V neděli akce

„Pokud ten pán neví, co se stalo 15. března 1939, tak je otázka, jestli je pro výkon funkce preziden…