Ústavní soud rozhodl a Drahoš se zlobí: Šířit lži není v pořádku!

27.07.2020 16:51

Neúspěšný prezidentský kandidát a senátor Jiří Drahoš měl pocit, že státní zastupitelství nevěnuje dostatečnou pozornost lživým zprávám, které se o něm šířily. Drahoš kvůli nim podal trestní oznámení. Se svou stížností se obrátil i na Ústavní soud a ten jeho případ smetl ze stolu, když konstatoval, že nezjistit pachatele lživých zpráv není vážný problém.

Ústavní soud rozhodl a Drahoš se zlobí: Šířit lži není v pořádku!
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Senátor Jiří Drahoš v Liberci

 

Senátor Jiří Drahoš má podle informací ČTK smůlu a musí se smířit s tím, že se o politicích občas šíří lživé zprávě známé také jako hoaxy a když se nepodaří zjistit jejich původce, není to závažný problém.

„V posuzovaném případě byla věc řádně zvážena a projednána příslušnými orgány veřejné moci, které postupovaly nezávisle, nestranně, přiměřeně rychle a případem se náležitě zabývaly,“ stojí v usnesení soudce zpravodaje Davida Uhlíře.

A Drahoš dal na sociální síti Facebook na srozuměnou, že se zlobí.

„Pokud v této zemi chcete šířit lži a dezinformace, je to podle úřadů vlastně v pořádku a my se s tím máme zkrátka smířit.  Já si na to ale určitě zvykat nehodlám!“ napsal pln rozhořčení.

Soudy však už v minulosti ve vztahu k jiným politikům konstatovaly, že politici jako veřejně známé osobnosti musí ustát větší tlak.

Jiří Drahoš se zlobí

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

21:33 „Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

Ruským tankům nazývaným „blyatmobiles“ nebo „želví tanky“ či „bitevní stodoly“ se dostává pozornosti…