Uvidíte Babiše s Kalouskem, sliboval Moravec. Když to nevyšlo, zaútočil na nepřítomného ministra

12.07.2015 12:24

Ministr Andrej Babiš nedorazil k Václavu Moravcovi debatovat s Miroslavem Kalouskem, ačkoliv jejich debata byla dlouho a bombasticky avizována. Důvodem však prý nebyly vyhrocené vztahy obou pánů po pátečním jednání sněmovny, ale problémy v komunikaci s dramaturgií pořadu. Babiš je na zahraniční cestě a dorazit nemohl, což prý ČT dobře věděla.

Uvidíte Babiše s Kalouskem, sliboval Moravec. Když to nevyšlo, zaútočil na nepřítomného ministra
Foto: Hans Štembera
Popisek: Václav Moravec ve svém diskuzním pořadu

Ministr financí Andrej Babiš se měl v Otázkách Václava Moravce střetnout se svým předchůdcem Miroslavem Kalouskem a rovněž expremiérem a dalším exministrem financí, Jiřím Rusnokem, dnes členem Bankovní rady České národní banky.

Několik minut před vysíláním se však objevila zpráva, že se ministr Babiš z pořadu omluvil. „Rozhodl se pozvání nevyužít, ve studiu proto vidíte prázdnou židli. Pro úplnost – debaty plánované dva měsíce dopředu se ministr financí nezúčastnil s odkazem na zahraniční cestu,“ zaznělo na úvod pořadu z úst moderátora Václava Moravce.

Pak moderátor Moravec vysvětlil, jak příprava pořadu probíhala. Nešlo totiž o odmítnutí v pravém slova smyslu. Podle Moravce ČT již 15. května oslovila Babiše se žádostí o debatu s Miroslavem Kalouskem s tím, že si může vybrat jakýkoliv termín. Tiskové oddělení ANO prý slíbilo rychlou odpověď, poté však nijak nereagovalo.

V průběhu června měla ČT do ANO posílat množství urgencí, až nakonec 28. 6. Moravcova dramaturgie sdělila, že debata o finančních otázkách se uskuteční 12. 7., a to bez ohledu na to, zda do ní dorazí ministr Babiš, či nikoliv.

Až v tu chvíli se podle Moravce vzpamatovalo hnutí ANO, které předložilo požadavek, aby se debata uskutečnila 26. 7. a ministr byl ve studiu sám, bez jakéhokoliv oponenta. To Česká televize odmítla akceptovat.

Dodejme, že ČT navzdory těmto skutečnostem do poslední chvíle avizovala v upoutávkách, že ministr Babiš se debaty zúčastní. A to i přesto, že ministr již v pátek jasně sdělil, že dorazit nehodlá.

Tasemnice

Babiš s Kalouskem se střetli v pátek v Poslanecké sněmovně, která v prvním čtení hlasovala o elektronické evidenci tržeb. Při tomto jednání došlo ke scénám, jaké sněmovna nepamatuje. Ministr procházel sálem s obří maketou účtenky, kterou demonstrativně ukazoval poslanci Kalouskovi. Ten mu posléze začal na jeho dílko psát peprný vzkaz, což vyústilo v nedůstojnou přetahovanou o fix. Kromě toho se oba pánové i jejich spolustraníci častovali z řečniště slovy jako zloděj, lhář, opilec, či dokonce tasemnice.

Tento incident však podle Babiše s jeho odmítnutím účasti nijak nesouvisí.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Další zhroucení, nadávají na Ukrajině. V Moskvě mezitím čilý ruch

10:25 Další zhroucení, nadávají na Ukrajině. V Moskvě mezitím čilý ruch

Provokace, intriky, faleš. Takhle to prý dnes funguje mezi Ruskem a Západem. V reakci na dodávky ame…