Užiteční idioti štěpí národ. Přitom mají podporu médií, posteskl si na Facebooku Okamurův muž

25.12.2014 10:40

Nad takzvanými užitečnými idioty a věcmi s tímto tématem souvisejícími se zamýšlí diplomat, člen grémia hnutí Úsvit za Středočeský kraj Jiří Kobza v článku, který dnes dopoledne zveřejnil na svém facebookovém profilu šéf Úsvitu Tomio Okamura.

Užiteční idioti štěpí národ. Přitom mají podporu médií, posteskl si na Facebooku Okamurův muž
Foto: Archiv JK
Popisek: Jiří Kobza

Podle Kobzy „užiteční idioti“ jsou ve většině případů ve víru dezinformací, které jim do hlavy cpou státem vlastněná a poplatníky placená média. „Je zdrcující vidět přímo v ulicích, jak je svážejí ze všech konců republiky, aby vytvořili dostatečně veliký dav, který ČT vhodnými úhly záběrů ještě několikanásobně zvětší,“ zmiňuje nepřímo protizemanovské protesty, které proběhly v Praze letošního 17. listopadu.

Nevzdělaným joudům se přes média vládne snadno

Při pohledu na protestující proti českému prezidentovi jej napadl citát z Wericha, „že něco by se mělo udělat pro zvýšení vzdělanosti národa“. Podle Kobzy totiž po 25 letech devastace vzdělávacího systému se „nevzdělaným joudům“ přes média velice snadno vládne. „Nemají vlastní kritický názor, neptají se, kde skončila půlka miliardy za ProMoPro, proč letadla CASA, předraženě koupená, vůbec potřebujeme a proč mrháme penězi na zbytečná zahraniční vojenská dobrodružství, když nám zde důchodci živoří u kontejnerů,“ posteskl si. A podivil se nad tím, proč se nikdo neptá na to, komu slouží vypískání prezidenta při odhalování desky padlých studentů.

Vymývání mozků bohužel funguje

Kobza se domnívá, že zmíněné akce organizované k výročí 17. listopadu byly jakousi laboratoří, zda vymývání funguje. „Bohužel, podle toho, co jsem viděl, tak funguje, byť asi jenom u necelého 1 % obyvatel (zatím),“ posteskl si Kobza.

Užiteční idioti podle něj za hlasitého potlesku médií dál štěpí národ. „Lidi, uvědomme si, že Čechy jsou naše země a musíme být jednotní v tom, že naše věci si řešíme sami!“ apeluje s výzvou k probuzení „zmrtvělého vlastenectví“. „Můžeme mít naději, pokud ji sami nepotopíme. Otázka je: Chceme ji?“ uzavírá své zamyšlení Jiří Kobza.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Smazal jsem to, omluva nebude, běžte do p*dele.“ Novotný kauzu s rakovinou rozmázl

22:30 „Smazal jsem to, omluva nebude, běžte do p*dele.“ Novotný kauzu s rakovinou rozmázl

Doslova bouři vyvolal řeporyjský starosta Pavel Novotný poté, co prohlásil, že nemocná dcera Felixe …