V ČR v sobotu přibylo 2198 prokázaných případů nákazy, o něco málo víc než před týdnem. Zvýšilo se i reprodukční číslo

11.04.2021 11:14

Za sobotu v Česku přibylo 2198 prokázaných případů nákazy koronavirem, tj. o něco málo více než před týdnem, informují Novinky.cz. O půlnoci na pondělí v zemi po půl roce končí nouzový stav, v němž ČR byla nepřetržitě od 5. října. Řada opatření ale zůstává i nadále platná, kvůli stále vážné epidemické situaci. A to včetně uzavřených restaurací i většiny obchodů nebo nošení ochrany dýchacích cest.

V ČR v sobotu přibylo 2198 prokázaných případů nákazy, o něco málo víc než před týdnem. Zvýšilo se i reprodukční číslo
Foto: Archiv ZHKHK
Popisek: Sestra pro prevenci a kontrolu infekcí Pavla Jeřábková

Podle dat ministerstva zdravotnictví je v nemocnicích nejméně pacientů s onemocněním covid-19 od 27. prosince. V sobotu jich bylo hospitalizovaných 5271, z toho 1220 bylo ve vážném stavu.

Naproti tomu přibylo v sobotu v Česku o 40 víc potvrzených nákaz než před týdnem, laboratoře jich zaznamenaly 2198.

  • Původní zdroj ZDE

Zhoršilo se reprodukční číslo ukazující rychlost šíření nákazy, stouplo z 0,76 na 0,9, vyšší bylo naposledy 18. března. Pokud je číslo vyšší než hodnota 1, šíření nemoci se zrychluje.

Zdravotníci v Česku v sobotu aplikovali 27.979 dávek vakcíny proti covidu, nejvíc od prosincového začátku očkování o víkendovém dni. Vyplývá to z údajů ministerstva zdravotnictví.

O půlnoci na pondělí v Česku po půl roce končí nouzový stav. Opatření proti šíření koronaviru se nově budou řídit tzv. pandemickým zákonem. Změna s sebou přináší konec zákazu cestování mezi okresy nebo nočního vycházení. Zároveň se do škol vracejí žáci prvního stupně základních škol a do mateřských školek předškoláci. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

COVID

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: nab

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…