V Česku je nové ohnisko koronaviru, na severu Moravy

19.05.2020 16:36

Zatímco během dubna přibývalo den co den jen pár desítek lidí nakažených koronavirem, počátkem tohoto týdne se situace změnila: Počet nakažených vyskočil na 111. Nemoc se šíří mezi horníky na dole Darkov a jejich rodinnými příslušníky.

V Česku je nové ohnisko koronaviru, na severu Moravy
Foto: Daniela Černá
Popisek: Zaměstnanci dolu Darkov na cestě z práce

Server Seznam zprávy přinesl informaci, že se v Česku nalézá další ohnisko čínského koronaviru. Po Chebsku, kde je jedno z ohnisek, se další objevilo na severu Moravy mezi horníky na dole Darkov.

„Nákaza byla zatím potvrzena u celkem 82 zaměstnanců a šesti rodinných příslušníků, z toho u jednadvaceti se nákaza potvrdila už v pondělí. K úternímu dopoledni přibylo dalších 61 případ,“ napsal server.

Podle epidemiologa Rostislava Maďara to ale zatím nijak významně neovlivňuje epidemiologickou situaci v celé České republice. Jde o jedno ohnisko nákazy, v němž bude třeba trasovat kontakty a rozhodnout o tom, kolik lidí nakonec půjde do karantény. Důlní prostředí může být podle epidemiologů a hygieniků pro virus příznivé.

V České republice také opět roste reprodukční číslo. Momentálně se pohybuje na hadině 1,2, což značí, že deset lidí může nakazit 12 dalších.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Šimone, znám tě, opravdu to půjde dětem?“ Pánek spustil sbírku pro Gazu. Pochybnosti

20:45 „Šimone, znám tě, opravdu to půjde dětem?“ Pánek spustil sbírku pro Gazu. Pochybnosti

Neziskovka Člověk v tísni oznámila, že otevřela humanitární sbírku SOS Gaza pro psychologickou pomoc…