V Doněcku údajně zahynulo 35 povstalců

27.05.2014 8:50

Nejméně 35 povstalců v Doněcku na východě Ukrajiny dnes údajně zahynulo poté, co ukrajinští vojáci zasáhli protitankovým granátem nákladní vůz převážející raněné z bojů na doněckém letišti. Oznámily to ruské tiskové agentury s odvoláním na vůdce povstalecké Doněcké lidové republiky Pavla Gubareva. Podle listu Ukrajinska pravda ukrajinské vládní síly při bojích v Doněcku zlikvidovaly více než 100 rebelů.

V Doněcku údajně zahynulo 35 povstalců
Foto: Hans Štembera
Popisek: Na Václavském náměstí proběhl protest Za vaši i naši svobodu-Ne ruské okupaci Ukrajiny

„V Doněcku zasáhli protitankovým granátem nákladní vůz, který raněné z letiště převážel pod vlajkou lékařské pomoci. Podle předběžných údajů je 35 mrtvých a 15 raněných," citovala agentura Interfax Gubareva. Podle jeho slov vládní jednotky střílejí z minometů „po všem, co se hýbe", což si vyžádalo „masové oběti mezi civilisty".

Agentura ITAR-TASS upozornila, že Gubarovova tvrzení zatím nepotvrdily jiné zdroje.

Podle agentury Interfax-Ukrajina bylo do doněckých nemocnic převezeno během pondělka 15 zraněných a údaje o počtu mrtvých nejsou dosud k dispozici. „Počet mrtvých bude znám poté, co je dopraví do márnic," uvedly místní úřady.

Srážky v Doněcku vypukly poté, co se separatisté dnes ráno pokusili ovládnout místní mezinárodní letiště, kontrolované dosud ukrajinskou armádou. Ta do bojů posléze nasadila i letectvo. Boje se rozšířily i do okolí železničního nádraží. Situace zůstává nepřehledná a doněcký starosta vyzval obyvatele, aby raději neopouštěli své domovy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: dkr, čtk

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

Důchodová reforma

Tvrdíte, o důchodové reformě jednáte i s laickou veřejností. Jak? Kde? Jsem si ničeho takového nevšiml. A myslíte, že má smysl schvalovat něco, na čem se aspoň z větší části neshodnete s opozicí? K čemu reforma, kterou jiná vláda zase zruší, což už se stalo? Nebylo třeba chybou, že jste s opozicí ne...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vyoral natřel ODS. Co vyvedli u památníku, už bylo moc

16:10 Vyoral natřel ODS. Co vyvedli u památníku, už bylo moc

PÁTEČNÍ ZÚČTOVÁNÍ TOMÁŠE VYORALA – „Outfit soudružky Černochové, jakkoliv nevhodný pro danou chvíli,…