V Radotíně vybrali na pomoc obětem přes tři sta tisíc korun

13.10.2013 10:45

Lidé postižení červnovými povodněmi dostanou v pražském Radotíně téměř milion korun. Přes 300.000 se podařilo shromáždit od dobrovolných dárců nebo z výnosů několika akcí. Vedení radnice pak sumu navýšilo o dalších 600.000 korun. ČTK o tom informoval starosta městské části Karel Hanzlík (ODS).

V Radotíně vybrali na pomoc obětem přes tři sta tisíc korun
Foto: Facebook.com
Popisek: Povodně 2013

Speciální povodňový účet, který má sloužit k částečnému pokrytí škod, vedení radnice zřídilo již na začátku června. Na účet během posledních čtyř měsíců přispívali jednotlivci, firmy či sdružení a spolky různými částkami, a to i v hotovosti na pokladně úřadu městské části.

O získání finančních prostředků se snažila i radnice. "Pořádali jsme společenské a sportovní akce, jako například benefiční koncert, který se konal v radotínské Sokolovně," řekl Hanzlík. Náramky Radotín Radotínu prodávali i na Radotínském Burčákobraní. Další peníze se podařilo získat na společné soutěži úředníků několika městských částí.

"Nakonec se na účtu shromáždilo více než 300.000 korun. Z našeho rozpočtu jsme pak přispěli dalšími 600.000," dodal starosta. Oběti povodní tak získají 913.162 korun. Podmínky žádostí o pomoc splnilo 50 žadatelů. Výše příspěvku byla určena podle míry zaplavení a velikosti nemovitosti.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nem, čtk

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…