V Rožnově se volilo. Chyběly však hlasovací lístky

09.03.2013 17:00

Post rožnovského místostarosty podle informací místních politiků zaujal dosavadní radní Ivo Hanáček (ODS). A další změny též zaznamenalo složení na rožnovské radnici. Město má nové radní v Rudolfu Billovi (ODS) a Jaromíru Koryčanském (KDU-ČSL) a nového člena zastupitelstva v Martinu Maliňákovi (ODS). Kuriozitou byly právě volby radních, na které město nemělo připraveno volební lístky, uvedla to místní buňka VV.

V Rožnově se volilo. Chyběly však hlasovací lístky
Foto: Hans Štembera
Popisek: Volební účast je podle odhadů vysoká

Spouštěcím signálem pro změny byla lednová rezignace místostarosty a radního Aloise Vychodila (ODS) a únorové odstoupení člena městské rady Daniela Drápaly (KDU-ČSL). Volba nového zastupitele tak prý byla jednoduchou záležitostí, přestože byl až pátým náhradníkem.

Jak prohlásila starostka Rožnova Markéta Blinková (ODS): „Čtyři předcházející se však dopředu řádně písemně možnosti stát se zastupitelem vzdali.“

Podle regionálních VV je zajímavé, že podobné prohlášení z úst starostky vzešlo. "Vždyť na přelomu roku proběhla, již od začátku mandátu avizovaná, změna zastupitelů v rámci strany Věci veřejné, kdy po dvouletém působení v zastupitelstvu se novými členy stali Radim Janča a Drahomíra Koňaříková a nahradili tak Tomáše Hradila s Miroslavem Malcharem (všichni Věci veřejné). Strana chtěla a chce co nejvíce členů přiblížit veřejnosti, a proto vše bylo hodnoceno velmi pozitivně veřejností. Ne však paní starostkou, která právě komentovala několik členů VV, kteří se vzdali mandátu ve prospěch pana Janči s paní Koňaříkovou. Evidentně dvojí metr Blinkové vůči vlastní straně a vůči straně opoziční," uvedly VV.

Úsměv na tvářích prý rovněž nastal při volbě nových radních. Nelze si to vysvětlit jinak, než že město nepočítalo s dvěma volnými posty a na tuto volbu nepřipravilo potřebné volební lístky. Nakonec proběhla úprava, výsledkem které se novými radními stali pánové Bill s Koryčanským.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: tan

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Migranti a infekční choroby. „Vláda se to snaží bagatelizovat.“ Profesor Beran varuje

22:15 Migranti a infekční choroby. „Vláda se to snaží bagatelizovat.“ Profesor Beran varuje

Výskyt černého kašle v ČR dosáhl svého dlouholetého maxima. Vedle zvýšeného výskytu černého kašle se…