V ÚVN zahájí provoz nové ambulantní centrum pro vojáky

04.09.2012 6:56

V Ústřední vojenské nemocnici v Praze dnes zahájí provoz nové Centrum ambulantní zdravotní péče. Má sloužit hlavně potřebám armády a dalších bezpečnostních složek. Centrum spadá do programu Zelená cesta, který má vojákům zajistit přednostní objednání a ošetření ve vojenské nemocnici. Slavnostního otevření se zúčastní ministr obrany Alexandr Vondra, náčelník generálního štábu Petr Pavel a ředitel nemocnice Miroslav Zavoral.

V ÚVN zahájí provoz nové ambulantní centrum pro vojáky
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr obrany Alexandr Vondra

Pro vojáky budou vyčleněny nové ambulance a služby budou rozšířeny i pro další ozbrojené složky. V centru se nacházejí ambulance praktického lékaře, interní, kožní, neurologie, chirurgických oborů i stomatologická ambulance, sdělil ČTK Vladimír Lukovský z tiskového odboru ministerstva obrany.

Armáda dává naději

Po slavnostním otevření nového centra bude v atriu nemocnice následovat vernisáž výstavy fotografií nazvané Život s nadějí a zahájení projektu Armáda dává naději. Cílem projektu je získat nové dárce kostní dřeně z řad vojáků i občanů. Na projektu kromě ministerstva obrany, armády a nemocnice spolupracují Nadace pro transplantace kostní dřeně a Český národní registr dárců dřeně.

Výstavy fotografií rotného Tomáše Johanidese a spoluautorky majorky Jolany Fedorkové se zúčastní také dvojnásobná olympijská vítězka Barbora Špotáková.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Šimone, znám tě, opravdu to půjde dětem?“ Pánek spustil sbírku pro Gazu. Pochybnosti

20:45 „Šimone, znám tě, opravdu to půjde dětem?“ Pánek spustil sbírku pro Gazu. Pochybnosti

Neziskovka Člověk v tísni oznámila, že otevřela humanitární sbírku SOS Gaza pro psychologickou pomoc…