V červnu policie sebrala ruského diplomata. Měl načerno nakupovat munici

14.08.2020 12:20

Český rozhlas přinesl informaci, že česká policie v červnu zatkla ruského diplomata. Důvod? Měl v této zemi nelegálně nakupovat munici pro odstřelovače.

V červnu policie sebrala ruského diplomata. Měl načerno nakupovat munici
Foto: Archiv vydavatele Vaše věc
Popisek: Ruská vlajka

Veřejnoprávní rozhlas s odvoláním na zdroje obeznámené s případem oznámil, že policie v červnu zatkla ruského diplomata, Za nákup nábojů do ostřelovačských pušek. Nelegální nákup. Obchod se měl odehrát v restauraci v Říčanech u Prahy. Policisté hned na místě speciální náboje vyfotografovali.

Vysoce postavené zdroje z diplomatického prostředí a bezpečnostních složek uvedly, že šlo o pracovníka vojenské sekce ambasády. Zda pracoval zároveň pro některou z ruských tajných služeb, není stejně jako konkrétní použití nábojů jasné. Vyšetřovatelé ale pracují s podezřením, že měly být určené pro ruskojazyčné podsvětí nebo přímo pro skryté operace tajných služeb na evropském území,“ uvedl rozhlas.

Před stíháním diplomata ochránila imunita, ale pracovník civilní části vojenské sekce ruské ambasády v Praze urychleně odcestoval zpět do Ruska. Odjel dřív, než mohl být oficiálně vyhoštěn. Vše se odehrálo v tichosti.

Podle bývalého náčelníka generálního štábu české armády Jiřího Šedivého jde o závažný přešlap ruské strany, k němuž by měly zaznít další informace, ale jak čeští, tak ruští diplomaté, ale i policie mlčí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…