V pražském dopravním podniku je něco shnilého. Ozval se nám pirátský člen dozorčí rady

23.01.2019 15:46

ParlamentníListy.cz vydaly ve středu materiál, který upozornil na řadu pochybení, jich se během svého angažmá v pražském DP dopustil tehdejší zaměstnanec Filip Tulák. Také proto byl v dubnu 2018 propuštěn. Jenomže nyní se opět vrátil, ačkoli byli Piráti i s primátorem Hřibem jednohlasně proti.

V pražském dopravním podniku je něco shnilého. Ozval se nám pirátský člen dozorčí rady
Foto: Hans Štembera
Popisek: Logo Dopravního podniku hlavního města Prahy

Anketa

Vítáte novou mezivládní smlouvu mezi Německem a Francií?

4%
96%
hlasovalo: 9284 lidí
„V článku uvádíte, že: „Světe, div se, Piráti jej na lukrativní post znovu posadili a Tulák je v současnosti dokonce členem představenstva.“ Toto tvrzení je zcela nepravdivé," napsal naší redakci člen dozorčí rady pražského DP Ivo Vašíček.

Ten se k Tulákovi, jehož pochybení naleznete níže, vyjádřil obšírněji.

„Dozorčí rada DPP má patnáct členů. Doprava, tedy i DPP, patří do gesce PRAHA SOBĚ - náměstek pro dopravu je Adam Scheinherr, proto mají Piráti pouze dva členy dozorčí rady (Ivo Vašíček, Michal Štěpán). Od samého počátku jsme byli proti instalaci Filipa Tuláka do představenstva DPP, proti byl i zastupitelský klub Pirátů. Na dozorčí radě DPP jsme byli přehlasováni a Filip Tulák se stal členem představenstva proti naší vůli (hlasoval jsem proti)," uvedl pro ParlamentníListy.cz s tím, že proti se postavil i pražský primátor Hřib.

Jak naše redakce uvedla, 26. března loňského roku představenstvo DPP rozhodlo o zrušení veřejných zakázek, které Tulák naplánoval, následně bylo shledáno hrubé porušení povinností tohoto zaměstnance a jeho pracovní poměr prý skončil dne 12. 4. 2018.

Druhý případ, který je zmíněn v trestním oznámení na zaměstnance Tuláka, souvisí s projektem modernizace protichemického varovného systému. Filip Tulák rozhodl o tom, že připravovaná zadávací dokumentace na jednu veřejnou zakázku, která by řešila jak software, tak hardware systému a měla stát v rozmezí 100-110 milionů korun, bude změněna tak, že softwarová část bude podřazena pod jiný již běžící projekt, který dodávala dříve vysoutěžená firma AŽD Praha (jednateli téhle firmy jsou Zdeněk Chrdle, Daniela Veselá a Roman Juřík) ve spolupráci s ANALOGIA a.s. (v orgánech akciové společnosti sedí jistý Jindřich Špringl) a že veřejná zakázka bude pouze pro hardwarové části.

Na tu byl ve spolupráci s ROWAN LEGAL připraven zadávací dokument a předpokládaná hodnota činila 160 milionů korun. A co se týká softwarové části, tak zde společnost ANALOGIA jako subdodavatel AŽD Praha v rámci realizace zakázky „Komplexní bezpečnostní systém pro Dopravní podnik hl. m. Prahy“, uzavřela dne 30. 11. 2017 smlouvu s firmou Integoo (zde jako jednatel figuruje Ondřej Tupý a Daniel Líbezný, přičemž jistý podíl drží firma INTEGOO INTEGRATED SOLUTIONS, která se podle rejstříku zabývá pronájmem nemovitostí, bytů a nebytových prostor, což je vzhledem k uvedené zakázce velmi pozoruhodné) v hodnotě 30. 451.600 korun.

Následně bylo ovšem z veřejného rejstříku zjištěno, že Filip Tulák byl až do 3. 5. 2017 jednatelem zmíněné společnosti Integoo. Společníkem této firmy je INTEGOO INTEGRATED SOLUTION, kde byl Tulák do 3. 5. 2017 také jednatelem.

Více o celé kauze naleznete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Nedávejte mi ta slova do úst“. Nerudová na debatě v obrátkách. Pak líčila přínosy války

21:04 „Nedávejte mi ta slova do úst“. Nerudová na debatě v obrátkách. Pak líčila přínosy války

Falšování dějin, lži a jednoduché mozky. V Aby bylo jasno se podívali, jak probíhala jedna z EU Deba…