VIDEO Ha ha, to je ale řachanda, smála se Schulzova politička. V blbou chvíli. Už si to slízla

21.08.2017 12:54

Měsíc před volbami to s nadějemi SPD na případné vítězství nevypadá vůbec dobře. Každá další chyba navíc socialistům ubírá další procenta. Naposledy své straně „příliš nepomohla“ poslankyně Eva Höglová.

VIDEO Ha ha, to je ale řachanda, smála se Schulzova politička. V blbou chvíli. Už si to slízla
Foto: Europarl.europa.eu
Popisek: Předseda Evropského parlamentu Martin Schulz

SPD se nachází v nezáviděníhodné situaci a pouhý měsíc před volbami se zdá téměř jisté, že v Bundestagu budou i nadále dominovat křesťanští demokraté Angely Merkelové. Zatímco CDU atakuje hranici čtyřiceti procent, socialisté se propadají čím dál hlouběji pod třicet procent. Průzkumy přisuzují Martinu Schulzovi a spol. maximálně 25 %, které by jen potvrdily trend předchozích dvou volebních výsledků.

Pod třicet procent získala SPD jen v prvních dvou poválečných a právě v posledních dvou volbách. Skomírající SPD nepomohla ani březnová výměna na pozici předsedy, kdy nevýrazného Gabriela vystřídal někdejší šéf Evropského parlamentu Martin Schulz. Ačkoli získal od delegátů v podstatě stoprocentní podporu, tak s výjimkou prvních pár týdnů to na voliče příliš velký dojem neudělalo. Pod vedením Schulze SPD prohrála ve všech třech volbách, které se uskutečnily v jednotlivých spolkových zemích.

 

Zdá se navíc, že socialisté se ani příliš nesnaží náskok CDU stahovat a kupí chybu za chybou. A to dokonce i na těch nejvyšší místech ve stranické hierarchii. K jednomu takovému „pochybení“ přispěla také místopředsedkyně SPD. Zdánlivě se přitom nedopustila ničeho až tak závadného. Pouze se usmívala od ucha k uchu. Bohužel ve velmi nevhodnou chvíli. Právě totiž stála za Martinem Schulzem, který se na kameru vyjadřoval k teroristickému útoku v Barceloně.

Krátkého momentu ztráty soustředění ze strany německé političky si k její smůle povšimla německá, britská i další média a SPD má z ostudy kabát. Jak je vidět na asi půlminutovém záběru, zatímco Martin Schulz se tváří adekvátně ke komentovanému tématu, Höglová se tváří rozpustile, uchechtává se, mává, a vůbec nevnímá, že kamera zabírá vedle Schulze také všechny, kdo stojí za ním.

Přestože Höglová pravděpodobně nechtěla nijak snižovat oběti teroristického útoku, Němci jí to na sociálních sítích řádně spočítali. Někteří označili její chování za nechutné, jiní rovnou vyzývali k její rezignaci. Mohutná vlna nevole nakonec přinutila německou politickou představitelku reagovat. „Celé mě to skutečně vyděsilo. Záběry z tiskové konference Martina Schulze o mé osobě vyvolávají špatný dojem. Omlouvám se každému, kdo se mohl cítit uražen.“


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Josef Provazník

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…