Jan Urbach: „Operace Schulz“ už naděje nevyvolává

22.06.2017 11:52

Blok německých křesťanských stran CDU/CSU podle nejnovějšího průzkumu institutu Allensbach předstihuje ve volebních preferencích sociální demokraty o 16 procent. Ještě větší je převaha kancléřky Angely Merkelové nad lídrem SPD Martinem Schulzem.

Jan Urbach: „Operace Schulz“ už naděje nevyvolává
Foto: Archiv vydavatele Vaše věc
Popisek: Martin Schulz

Ve volbách, pokud by se konaly nadcházející neděli, by CDU a CSU získaly 40 procent hlasů a SPD pouze 24 procent. Pro sociální demokraty jde čtvrt roku před volbami do Spolkového sněmu o těžký políček. Ukazuje se, že po nadějích po personální rošádě, odstranění Sigmara Gabriela a instalování Martina Schulze, každý měsíc jejich podpora klesá. V březnu deklarovalo hlasování pro SPD 33 procent a v květnu 26 procent. V hypotetické přímé volbě kancléře by nyní Angela Merkelová získala hlasy 45 procent Němců, Schulz 20 procent. Otočil se tak poměr podpory, když v březnu by chtělo Schulze volit 39 procent a Merkelovou jen 26 procent.

Podle dalších výsledků průzkumu, o němž píše list "Frankfurter Allgemeine Zeitung", je velmi pravděpodobné, že se nebude opakovat velká koalice křesťanských a sociálních demokratů. Pravděpodobnější se zdá koalice CDU/CSU s liberály z FDP, kterým průzkum dává 10,5 procenta podpory. Institut Allensbach dále uvádí, že strana Linke může získat 8,5 procenta, Zelení 7 procent a Alternativa pro Německo 6,5 procenta. Volby do Spolkového sněmu se v Německu konají 24. září.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Štefec (Trikolora): Tak kdo tady vlastně vede válku?

20:57 Štefec (Trikolora): Tak kdo tady vlastně vede válku?

Vyjádření experta Trikolory k útokům na kritiky války.