VIDEO Neuvěříte. Reakce na dva Slavíky pro skupinu Ortel. Přednesl ji herec Matonoha v kostýmu dalajlamy

26.11.2017 7:09

Skupina Ortel i její zpěvák Tomáš Ortel opět uspěli v soutěži Český slavík. V kategorii „skupina“ patřila Ortelu stříbrná příčka, v kategorii „zpěvák roku“ se Tomáš Ortel umístil na třetí příčce.

VIDEO Neuvěříte. Reakce na dva Slavíky pro skupinu Ortel. Přednesl ji herec Matonoha v kostýmu dalajlamy
Foto: Lucie Bartoš
Popisek: Tomáš Ortel, frontman kapely Ortel.

Již loni úspěch skupiny Ortel rozbouřil hudební scénu. Tehdy na protest ze sálu odešel romský zpěvák Radek Banga.

„Moji předci byli v koncentráku. Přece nebudeme tolerovat fašisty v takovéhle anketě. Proboha lidi, proberte se, přece nemůžeme mlčet, nemůžeme tomu tleskat, nemůžeme tam sedět a nic nedělat,“ řekl tehdy Radek Banga pro server Romea.cz. „Naši předci by se zachovali mnohem tvrději, nemůžeme tomuhle dát tichý souhlas,“ dodal na adresu Tomáše Ortela a jeho kapely.

Letos si skupina ani její lídr pro ocenění nepřišel. 

Chybějící kapely Ortel si pak ve svém kritickém komentáři na serveru iDnes.cz všimla recenzentka Mirka Spáčilová. „Kapely Ortel a Chinaski, které mohly dietní menu okořenit, neboť jedna má pověst radikálů a z druhé právě odcházejí čtyři muzikanti, si pro ceny nepřišly. O to déle musel Sokol dělat psí kusy – doslova, totiž se smečkou pudlů, aby vyplnil čas,“ rýpla si Spáčlová do moderátora Ondřeje Sokola. 

Původní text ZDE.

A rýpla si i do humoru, kterým byla skupina Ortel ze strany moderátora počastována. „Snad neexistuje lacinější způsob humoru, než když se přítomní s lehce mravokárným nadhledem strefují do nepřítomných, v daném případě do kapely Ortel. Alibismus naznačující ‚respektujeme vůli lidu, ale myslíme si své‘ může vyvolat u nezasvěcených naopak sympatie – Co jsou zač ti, do kterých ryjí? A vědoucí fanoušky to pochopitelně mine jako krajinu,“ sdělila Spáčilová. V souvislosti s předáváním cen Ortelu v pořadu mimo jiné vystoupil herec Tomáš Matonoha v převleku tibetského duchovního vůdce dalajlamy.

Skupina Ortel je kontroverzní skupinou české hudební scény, která neváhá sáhnout ke kontroverzním textům, jež její kritici označují za xenofobní a rasistické.

Na závěr večera zazpívala zpěvačka Marta Kubišová, loučící se s kariérou, píseň Modlitba.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…