VÍME PRVNÍ Zeman pozval do Česka nového izraelského prezidenta

06.08.2014 11:35

Prezident Miloš Zeman pozval na návštěvu České republiky novou hlavu Státu Izrael Re'uven Rivlina, který 24. července ve funkci nahradil Šimona Perese. Informaci o pozvání potvrdil redakci ParlamentníchListů.cz šéf hradního zahraničního odboru Hynek Kmoníček.

VÍME PRVNÍ Zeman pozval do Česka nového izraelského prezidenta
Foto: Radim Panenka
Popisek: Miloš Zeman u památné Zdi nářků

„Ano, pozval ho na návštěvu a toto pozvání bylo přijato s tím, že v odpovědi nový izraelský prezident napsal panu prezidentu Zemanovi, že hodlá toto pozvání využít v době svého funkčního období,“ uvedl pro ParlamentníListy.cz Hynek Kmoníček.

Izraelský právník a dlouholetý člen Knesetu (parlamentu – pozn. red.) Re'uven Rivlin je prezidentem Státu Izrael od 24. července, kdy po vypršení sedmiletého mandátu nahradil Šimona Perese. Ten se s českým prezidentem setkal naposledy počátkem října minulého roku, kdy byl Miloš Zeman na několikadenní státní návštěvě Izraele.

Ještě před ukončením svého mandátu napsal Peres Zemanovi velmi srdečný dopis. „Před skončením mého mandátu prezidenta Státu Izrael bych chtěl využít této příležitosti a vyjádřit upřímnou vděčnost za Váš odvážný projev solidarity Izraeli a za Vaše jedinečné přátelství. Opakovaně projevujete svou ochotu podpořit Izrael bez váhání a bez obavy, že za to budete kritizován. Velmi oceňuji přátelské vztahy, které existují mezi našimi zeměmi, a věřím, že tento pozitivní trend bude pokračovat i v následujících letech, a spolu s tím, že naše bilaterální vztahy budou čím dál intenzivnější a budou vzkvétat,“ napsal nedávno Šimon Peres českému prezidentovi (více ZDE).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radim Panenka

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…