Václav Klaus hřímal před plným sálem: Školačka vyjadřující pohrdání vzděláním je zvaná do parlamentů a OSN. Proti tomu se musí jednoznačně vystupovat!

28.09.2019 15:10

Na sněmu hnutí Trikolóra vystoupil bývalý prezident Václav Klaus. Vystoupil jako tvůrce zahraničněpolitického programu strany.

Václav Klaus hřímal před plným sálem: Školačka vyjadřující pohrdání vzděláním je zvaná do parlamentů a OSN. Proti tomu se musí jednoznačně vystupovat!
Foto: Daniela Černá
Popisek: Václav Klaus

„Nikdy v životě by mě nenapadlo, že budu svého syna titulovat Vážený pane předsedo,“ přistoupil k pultíku prezident Klaus. Hnutí Trikolóra vyjádřil „solidaritu“.

„Domnívám se, že se tu dnes sešli lidé, kteří se dnes stejně jako já necítí dobře v naší politice a už dlouho nemají koho volit,“ uvedl Václav Klaus. Věří, že Trikolóra se stane takovou politickou silou, že bude rozumné ji volit.

Dochází podle něj k útoku na svobodu jednotlivce, rodinu jako základ společnosti a stát jako základ demokracie. „Tuto triádu považujeme za nedotknutelnou,“ uvedl. Normálnost, zdravý rozum, přirozený stav světa a osvědčené tradice, to je dnes podle něj samo o sobě podstatným politickým programem.

„Naše země akceptuje takové nesmysly, jako je ‚klimatická nouze‘. Školačka vyjadřující pohrdání vzděláním je dnes celebritou zvanou do parlamentů i OSN,“ kroutil hlavou. Trikolóra by se měla pokusit proti těmto projevům vystupovat jednoznačně.

Pak se začal věnovat svému programovému tématu zahraniční politiky. „Vycházíme ze smutné zkušenosti, že ČR dlouhodobě postrádá samostatnou a suverénní zahraniční politiku, vycházející z národních zájmů,“ začal. Zvykli jsme si podle něj pasivně akceptovat kolektivní rozhodnutí, která často byla v rozporu s naším národním zájmem.

„Od elit dnes slyšíme, že žádná alternativa neexistuje. To nesmíme přijmout,“ vyzval Klaus. Nezávislost podle něj není prázdným pojmem. Je základem zajištění budoucnosti státu pro příští generace.

Zkušenost s komunismem podle něj vede středoevropské národy k tomu, že i dnes pociťují odpor vůči ideologiím, odmítajícím svobodu. Ty se dnes projevují v mnoha směrech a oblastech „Odmítáme účelové, takzvaně evropské pojetí česko-německých dějin,“ zdůraznil mimo jiné.

Musíme podle něj rozvíjet vztahy s celým světem, včetně Ruska a Číny.

Evropská spolupráce je podle Klause základem stability na evropském kontinentu. Řešením ale není vytvoření superstátu, který budou s ambicí světové velmoci řídit západoevropské elity. „Čím více pravomocí zůstane v Bruselu, tím méně jich bude pro Evropu,“ myslí si Klaus.

Například evropské dotace jsou podle něj „semeništěm korupce“, které si nepřejeme. Odmítl taktéž vytváření evropské armády.

„Jsou mnohá vážná témata a zásadní hrozby, ke kterým naší občané očekávají zásadní postoje a stanoviska,“ řekl prezident závěrem. Klaus Trikolóře popřál, aby se jí právě toto dařilo.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jakub Vosáhlo

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

Zisk

Tvrdíte, že na zisku není nic špatného. Neprotiřečíte si? Protože byla to vaše vláda, která zavedla daň z mimořádných zisků. Naopak jsem si nevšiml, že byste nějak zásadně odstranili všudypřítomnou byrokracii, což jste před volbami slibovali. A další dotaz. Existuje podle vás nějaká hranice, kdy je ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Blyatmobile 2.0.“ Ještě hůř pro Ukrajinu. Rusové vylepšili svůj vynález

12:34 „Blyatmobile 2.0.“ Ještě hůř pro Ukrajinu. Rusové vylepšili svůj vynález

Blyatmobile, želva nebo bitevní stodola, tak se nazývají po domácku upravené ruské tanky, které vedo…