Václavák: Milion chvilek? Šimon Pánek překvapil. Babiš, Letná, vše jinak. Ale kolega, ten řádil

17.11.2019 19:46

Na Koncertu pro budoucnost na Václavském náměstí v Praze vystoupil bývalý senátor a studentský vůdce z roku 1989 Martin Mejstřík. Ve svém projevu podpořil studenty stávkující na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy a ostře zaútočil na rektora univerzity Tomáše Zimu – označil jej za „komunistického kádra“. A v kritice pokračoval. „Na Hradě sedí Zeman zvolený Putinovou Moskvou a ve Strakově akademii Babiš podezřelý ze spolupráce s komunistickou StB,“ pronesl Mejstřík, načež před dav přišel další ze studentských vůdců z roku 1989, a to dnešní ředitel humanitární organizace Člověk v tísni Šimon Pánek, a šokoval přítomné. „To, že premiér Andrej Babiš okamžitě neodchází, je výraz fungující demokracie,“ pronesl. A obořil se na přítomné: „Hlasy těch, kteří zde nejsou a věci cítí jinak, nejsou míň než naše hlasy, myslet si to je naše velká chyba.“

Václavák: Milion chvilek? Šimon Pánek překvapil. Babiš, Letná, vše jinak. Ale kolega, ten řádil
Foto: Repro YouTube
Popisek: Ředitel humanitární organizace Člověka v tísni Šimon Pánek

Anketa

Má Tomio Okamura vaši důvěru?

86%
14%
hlasovalo: 31581 lidí
Mejstřík svou první část věnoval současným studentům, kteří stávkují na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy. Prý se mu v budově fakulty u stávkujících studentů líbila dvě hesla: „Na mrtvé planetě se neslaví“ a „Nechceme ani vedro, ani Zimu“. Narážel tak očividně na rektora Univerzity Karlovy Tomáše Zimu. Ten byl prý velmi snaživým „komunistickým kádrem“.

„Držte se, studenti!“ podpořil je v boji za klima a proti vedení nejstarší české univerzity bývalý senátor.

Rektora UK Tomáše Zimu letos vlídně nevítali ani na Albertově. Tam na něj totiž přítomní reagovali pískotem, bučením a voláním „fuj, fuj, fuj!“.

FOTO: Bývalý senátor a studentský vůdce z roku 1989 Martin Mejstřík

Mejstříka hodně věcí po roce 1989 zklamalo. Nikdo nebyl potrestán za masakr na Národní třídě a nikdo nebyl potrestán za to, že Klaus mohl prosadit privatizaci a následně mohly vzniknout tunely.

Tento neutěšený stav podle studentského vůdce z roku 1989 trvá dodnes. „KSČM je Ministerstvem vnitra zaregistrována jako nástupnická strana KSČ, tedy totalitní strany, na Hradě sedí Zeman zvolený Putinovou Moskvou a ve Strakově akademii Babiš podezřelý ze spolupráce s komunistickou StB,“ přemítal.

Na konec svého krátkého projevu vyřkl myšlenku, že „okupační stávka je úžasný nástroj“, a jako mnozí též vyzval k bránění demokracie.

FOTO: Koncert pro budoucnost na Václavském náměstí v Praze

Dále na tribunu vystoupil ředitel humanitární organizace Člověk v tísni a studentský vůdce z roku 1989 Šimon Pánek.

Pánek sice hned zpočátku vychvaloval „skvělou plnou Letnou“, ale pak pronesl pro mnohé účastníky šokující slova. Letná prý vede tak trochu „absurdní“ dialog s premiérem a to, že premiér Andrej Babiš okamžitě neodchází, „je na druhou stranu výraz fungující demokracie“.

Následně se pustil i do samotných účastníků koncertu. Vyzval je, ať nepřispívají k polarizaci společnosti. Nejhorší je prý si myslet, že ti, kteří tady nejsou, anebo ti, kteří věci cítí jinak, „jsou naši nepřátelé a jsou méně inteligentní“. „Jejich hlasy nejsou míň než naše hlasy, myslet si to je naše velká chyba,“ obořil se studentský vůdce z roku 1989.

FOTO: Ředitel humanitární organizace Člověk v tísni a studentský vůdce z roku 1989 Šimon Pánek

Na rozdělování společnosti podle Pánka pracuje především prezident Miloš Zeman. Ten má rozdělovat společnost nejvíce.

A závěrem svého proslovu přítomné Pánek vyzval, aby byli mnohem plnější pozitivní energie.

FOTO: Lidé na Václavském náměstí

A následovala filozofka a fenomenoložka Anna Hogenová, která pronesla tři velké výtky, jež dnes má na srdci. „Nelíbila se mi privatizace, která podle mě nebyla příliš spravedlivá,“ započala. „Nelíbí se mi, že v naší zemi je 800 tisíc lidí, kteří jsou v exekuci,“ pokračovala. A v posledním jejím bodě opět došlo i na Univerzitu Karlovu, když závěrem varovala, že se její „milovaná univerzita pomaličku mění na firmu“.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: rak

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

21:33 „Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

Ruským tankům nazývaným „blyatmobiles“ nebo „želví tanky“ či „bitevní stodoly“ se dostává pozornosti…