Válka, která nám hrozí? Petr Žantovský sedl k počítači a toto je výsledkem

08.05.2020 14:30

Právě dnes si připomínáme 75. výročí konce druhé světové války. Člen Rady ČTK a publicista Petr Žantovský, jenž se serverem ParlamentníListy.cz spolupracuje od roku 2012, poskládal k tomuto výročí soubor esejů, v němž se věnuje jak druhé světové válce, tak válce, která nám podle Žantovského může hrozit dnes. V tomto varování, podle svých vlastních slov, vychází z jednání některých orgánů EU či nátlakových akcích neziskových organizací.

Válka, která nám hrozí? Petr Žantovský sedl k počítači a toto je výsledkem
Foto: Archiv P. Ž.
Popisek: Petr Žantovský

Anketa

Kdo je vám sympatičtější?

hlasovalo: 29610 lidí
Dnes si připomínáme 75. výročí okamžiku, kdy nacistické ozbrojené složky podepsaly bezpodmínečnou kapitulaci, čímž skončila válka v Evropě. Petr Žantovský v souborů esejů nazvaném „Svět včerejška, dneška a ...“ na některých dokumentech z minulosti ukázal, jak svět došel ke druhé světová válce, kam prošel touto válkou a na čem by se dalo ukázat, že může hrozit další válka.

Na 170 stránkách knihy, která je přístupná on-line, se věnoval otázce zániku „Západu“, Hitlerovu programu, Mnichovské dohodě z podzimu 1938, spolupráci nacistického Německa se Sovětským svazem, zvěrstvům nacistické politiky, ale i poválečnému uspořádán a Benešovým dekretům.

Už v předmluvě také varoval před tím, že když si nedáme pozor, můžeme se ocitnout ve válce další.

To není konspirační teorie. To je vyhodnocení různých indicií a souvislostí, které vykukují všude vůkol. Jednání různých orgánů Evropské unie, pátá kolona mezi našimi novináři, zejména v tzv. mainstreamu, nátlakové akce neziskových organizací, různé mesaliance někdejších post-nacistických, dnes sudeto-reminiscenčních sdružení s významnými postavami české politické scény. To všechny jsou počínající příznaky možné budoucí nemoci zvané válka. A ta, bohužel, obvykle bývá pro velkou většinu zúčastněných smrtelná. Je to tedy varování před těmi, komu by se válka hodila jako řešení jejich ekonomických a politických aspirací a zájmů, “ napsal Žantovský.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

Zisk

Tvrdíte, že na zisku není nic špatného. Neprotiřečíte si? Protože byla to vaše vláda, která zavedla daň z mimořádných zisků. Naopak jsem si nevšiml, že byste nějak zásadně odstranili všudypřítomnou byrokracii, což jste před volbami slibovali. A další dotaz. Existuje podle vás nějaká hranice, kdy je ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Blyatmobile 2.0.“ Ještě hůř pro Ukrajinu. Rusové vylepšili svůj vynález

12:34 „Blyatmobile 2.0.“ Ještě hůř pro Ukrajinu. Rusové vylepšili svůj vynález

Blyatmobile, želva nebo bitevní stodola, tak se nazývají po domácku upravené ruské tanky, které vedo…