Válka televizí pokračuje: Jaromír Soukup rozehrál další bitvu s ČT

16.03.2018 10:37

Už několik týdnů dochází ke střetům mezi veřejnoprávní Českou televizí a generálním ředitelem TV Barrandov Jaromírem Soukupem, který na ČT nenechává nit suchou. Válka mezi oběma televizemi teď postoupila do dalšího dějství. Soukup povolal právníky.

Válka televizí pokračuje: Jaromír Soukup rozehrál další bitvu s ČT
Foto: Facebook
Popisek: Jaromír Soukup opepřil svůj pořad dramatickým efektem

Server Aktuálně.cz informuje o tom, že generální ředitel TV Barrandov pověřil své právníky zvláštním úkolem. Mají kontrolovat výroky zaměstnanců České televize. Rozpoutal tak další bitvu ve válce televizí, které vypukla, když Soukup divákům předložil svůj pohled na hospodaření České televize. Dopustil se přitom však několika nepřesností. Spletl si např. člena Rady ČT Zdeňka Šarapatku s bývalým poslancem z hnutí Tomia Okamury Milanem Šarapatkou.  

Soukup také označil generálního ředitele ČT Petra Dvořáka za „otesánka“, vyčetl mu, že nakupuje málo sportovních pořadů a nezapomněl zkritizovat ani plat generálního ředitele ČT.

Petr Dvořák na útoky zareagoval v pořadu Devadesátka před kamerami České televize. Veřejnoprávní instituci ze všech sil hájil. Mimo jiné odmítl, že by ČT nějak zvýhodňovala politickou stranu TOP 09.  Oznámil také, že zvažuje právní kroky proti Jaromíru Soukupovi. Napříště ČT nebude vyvracet Soukupovy výroky na Twitteru, ale sáhne po právnících.

Jenže i generální ředitel TV Barrandov hrozí právníky. „Naši pracovníci se začínají zabývat výroky České televize a členů Rady České televize i jednotlivých osob. Nevylučuji žaloby, trestní oznámení a podněty Radě pro rozhlasové a televizní vysílání,“ sdělil mediální magnát Soukup. Trval si také na tom, že tvrzení o místy údajně pochybném hospodaření České televize jsou pravdivá a lze je doložit.

„Všechna tvrzení máme podložena důkazy. Na svém postoji, že poukazujeme na způsob nakládání s veřejnými prostředky, z čehož se Česká televize veřejnosti nezodpovídá dostatečně, trvám,“ stál si na svém Soukup.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

Populismus?

Dobrý den, proč s návrhem na snížení platu přicházíte až teď před volbami? A jestli vám přijde vysoký, což nerozporuji, zajímalo by mě, co s tak vysokým platem děláte vy? Dáváte třeba část na dobročinné účely, jako to třeba dělal prezident Zeman? A ještě jedna věc, není plýtvání penězi celý chod EU,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Migranti a infekční choroby. „Vláda se to snaží bagatelizovat.“ Profesor Beran varuje

22:15 Migranti a infekční choroby. „Vláda se to snaží bagatelizovat.“ Profesor Beran varuje

Výskyt černého kašle v ČR dosáhl svého dlouholetého maxima. Vedle zvýšeného výskytu černého kašle se…