Vandas po nátlaku Veselovského uznal, že k základům ČR patří i židovská kultura

14.10.2013 23:20

O asimilaci imigrantů, odvolávání politiků, či o tom, zda DSSS považuje za základy ČR i židovskou kulturu, nebo co to je reálná mzda. O tom všem se mluvilo v předvolební debatě pořadu Události, komentáře programu ČT24.

Vandas po nátlaku Veselovského uznal, že k základům ČR patří i židovská kultura
Foto: Hans Štembera
Popisek: Celostátním volebním lídrem DSSS je předseda Tomáš Vandas

V souvislosti se současnými pogromy v částech ruského hlavního města na imigranty neslovanského původu se moderátor pořadu Martin Veselovský ptal na to, jak politické strany chtějí řešit problematiku cizinců. Předseda Dělnické strany sociální spravedlnosti Tomáš Vandas uvedl, že cizinci, kteří chtějí v ČR žít, musejí se plně asimilovat, což prý znamená, že musí respektovat zdejší právní normy, naučit se česky, znát českou historii a kulturu. Na otázku moderátora, který programu DSSS vyčetl, že v základech je křesťanství, ovšem nikoliv židovství, zda to znamená, že se u nás budou bourat synagogy, Vandas až po delší debatě uznal, že do základů ČR patří mimo křesťanské i židovská kultura.  

Vůdce hnutí Úsvit Tomio Okamura tvrdil, že v Česku tisíce Ukrajinců, ale i dalších cizinců pobírají podporu v nezaměstnanosti, a přitom pracují načerno jako umývači nádobí v restauracích. Redaktorovi se nezdál zdroj této informace, protože Okamura hovořil o nejmenované pracovnici úřadu práce na Praze 10, která prý uvedla, že toto je běžná praxe. Až později Okamura uvedl, že tyto informace má také od jeho přátel, kteří též vlastní restaurační zařízení.

Předseda hnutí Občané 2011 Ludvík Adámek chce v případě vstupu do sněmovny prosadit zákon o veřejných zakázkách, který bude tak propracovaný, „aby nešlo odklonit žádné peníze“. Kritizoval také průběh soudu kvůli kauze Opencard, kdy podle něj jsou u soudu jen magistrátní úředníci, ale „nikdo se neptá, kdo dal těm úředníkům rozkaz“.

Okamura uvedl, že jeho hnutí navrhuje odvolatelnost politiků v referendu. Odvolatelní by měli být nejen poslanci či senátoři, ale i hejtmani a starostové. Tento systém se prý osvědčil ve Švýcarsku či v USA.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zapomeňte, nebudeme se o tom bavit.“ Mrazivá dohra covidu. Žaloba do Haagu a pak...

15:58 „Zapomeňte, nebudeme se o tom bavit.“ Mrazivá dohra covidu. Žaloba do Haagu a pak...

Co říkají lidé o vakcinaci? Jedná se o zločiny na lidskosti? Kdo vyvolal covid? Kdo z toho udělal ce…